Wszyscy znamy podstawowe
push and pull, teorie BHRR (mam nadzieję) (BHRR-Bait Hook Reel Release - zarzuć przynętę, złap na haczyk, przyciągnij i wypuść - przyp. tłum.

). A Chase cycling jest jedynie kolejną tego formą. Mehow mówi, aby używać ich konsekwentnie aż do faz
seduction (
http://sedupedia.org/index.php/M3 ). Mehow mówi aby zacząć używać tego w fazach
comfort ale używałem tego od
A3 wzwyż (
attraction #3) z wielkim powodzeniem.
Chodzi głównie o to, aby ona wciąż pracowała i inwestowała w ciebie, zwiększając
attraction i
BT (
http://sedupedia.org/index.php/Buying_Temperature ), gdy Ty kierujesz ją na kwalifikowanie się, nagradzasz, kalibrujesz z
IOD (oznaką braku zainteresowania) a następnie znowu ją przekierowujesz. To kołowy proces, więc może działać przez wieczność jak cholerny króliczek energizer.
Oto jego przebieg:
1. Daj jej kierunek do prowadzenia konwersacji
2. Ona pracuje/inwestuje w ciebie mówiąc w wyznaczonym przez ciebie kierunku rozmowy
3. Nagradzasz ją za jej 'inwestycje'
4. Kalibrujesz nagrodę z
IOD i znowu nadajesz rozmowie kierunek.
Oto przykład którego wczoraj użyłem:
Shadow: Wygląda na to że jesteś całkiem przygodową dziewczyną... NAKIEROWANIE
HB: O boże tak jest, stale wybieram się na przygody...bla bla bla INWESTYCJA
Shadow: Dziewczyno, to zajebiście, kocham cię! NAGRODA
Ale nie wiem jak to z wami przygodowymi ludźmi jest, możesz zabrać mnie do Vegas, upić Tequilą i próbować mnie poślubić! Nie jesteś chyba aż tak szalona, co? NAKIEROWANIE
HB: NIEEE! Nie jestem AŻ TAK szalona...bla bla bla INWESTYCJA
I tak dalej...
Ok muszę przyznać że moje drugie nakierowanie mogłoby być lepsze ale to po prostu pierwsze co mi przyszło do głowy. Ten system jest doskonały na
A3 i względnie łatwy do opanowania bez zbytniej koncentracji.
Jest też świetny ponieważ możesz wrzucać
Attraction Spikes i demonstracje wyższej wartości także w nakierowaniach.
Ten system, jak już wcześniej wspomniałem, jest bardzo podobny do BHRR, ale wydaje mi się łatwiejszy do wykorzystania i zrozumienia. Mam nadzieję, że to wyjaśnia sprawę wystarczająco, jeśli nie - dajcie znać!