Szybka rejestracja
Członkostwo na naszym Forum jest bezpłatne. Zakładając konto uzyskasz natychmiastowy dostęp do wszystkich funkcji i będziesz mógł zacząć zgłębiać tajniki uwodzenia. Rejestracja zajmuje chwilkę i jest absolutnie bezpłatna, zatem wypełnij poniższy formularz i przyłącz się do nas już teraz!
| Ankieta: Co zrobić z wulgaryzmami i niedbałymi postami na Forum? | |||
| zostawić w spokoju - niech się dzieje co chce |
|
14 | 48.28% |
| cenzurować automatycznie na zasadzie k*** |
|
8 | 27.59% |
| po raporcie postu - moderator banuje na określony czas i kasuje posta |
|
11 | 37.93% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
Heil Remote!
Gwiazdki, to rzeczywiście kapitalny pomysł. Nikt z nas nie domyśla się co pod nimi się kryje... Podejrzewam Remote, że swoimi wypowiedziami w tym temacie siejesz większy niesmak wśród innych użytkowników, aniżeli ów wulgaryzmy. A administrator winien dawać przykład całej reszcie. |
|
|
|
Nie jestem tutaj od lubienia mnie, czy dawania przykładu, tylko od trzymania porządku.
Większej ilości przyjaciół nie potrzebuję. Asta la papa, ~ Remote |
|
|
|
hehe Remote chyba zajrzał co się dzieje na forum u Elvisa
...w Rzymie nie chcą wiedzieć który z nich się zbliża
ospałej myśli nic już nie porwie do buntu więc trawią dni i noce na biustach kurtyzan i piszą podręczniki miłosnego kunsztu... |
|
|
|
Z igły widły. Spójrzmy prawdzie w oczy - gdyby od samego początku, nieprzerwanie, na forum była włączona opcja "gwiazdkowania" wulgaryzmów NIKOMU by nawet do głowy nie przyszło, żeby narzekać na cenzurę.
A co do usuwania postów - ciekawym pomysłem było by karanie za posty, które są napisane w sposób niezrozumiały/nietreściwy/niestaranny/nieczytelny. Mam tu na myśli zarówno ortografię, interpunkcję, jak i treść. |
|
|
|
Nie zaglądam na fora poświęcone PUA..
![]() @Prauler: dodanie także do grupy "Analfabeci" z wyróżnieniem kolorowym, oraz dopiskiem pod nick'eim tj. Twoje "Moderator".. ![]() Na jednym z for programistycznych, moderatorzy poprawiają błędy ortograficzne, pogrubiając je i zaznaczając na czerwono. I powiem, że po 2-3 miesiącach poprawa była znacząca.. ![]() Asta la papa, ~ Remote |
|
|
|
ja jestem tu świeży ale cenzurowanie wulgaryzmów jest moim zdaniem nie fajne. wulgaryzmy są częścią języka polskiego i są po to żeby z nich korzystać. ja swoje posty na wszystkich forach zawsze piszę z małych liter bo mam zgaszone światło i nie chce mi się je... o przepraszam bawić w ciskanie shifta alt już się przyzwyczaiłem i naciskam.
co do gramatyki to no sorki ale firefox mi sam poprawia błędy a jak nie to trudno mogę być w grupie analfabeci. prawda jest taka że dużo osób pisze posty pod natchnieniem i powstają nagle i wówczas przelewa się swoje myśli a że niektóre są wulgarne to trudno. dodatkowo niekiedy cenzurowane są także fragmenty wyrazów wcale nie obraźliwych. no i spójrzmy na ankietę. lud przemówił
|
|
|
|
Czyli... Nie chce się je... a naciskanie, bo mam w du... tego kto czyta. Wyobraź sobie, że jesteś osobą niewidomą. Korzystasz z monitora, który uwypukla litery, oddziale wersy itd. Dotykasz palcami nowego wersu i czujesz małą literę. Spotykasz się z tym co raz częściej w sieci. Jak spostrzegasz takich użytkowników? Dorośli ludzie, którzy dorośle się wypowiadają, czy kowboje klawiatury, których jest co raz więcej? Forum SYL, to nie WildWest... Pozdro, ~ Remote |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|