Członkostwo na naszym Forum jest bezpłatne. Zakładając konto uzyskasz natychmiastowy dostęp do wszystkich funkcji i będziesz mógł zacząć zgłębiać tajniki uwodzenia. Rejestracja zajmuje chwilkę i jest absolutnie bezpłatna, zatem wypełnij poniższy formularz i przyłącz się do nas już teraz!
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
Witam
Jestem nowy w temacie mimo tego ze odwiedzam forum od jakeigos casu. Chcialem Was zapytac czy jetsescie w stanie polecic mi jakies dobre ( i po znosnej cenie ) kursy praktyk NLP ? od czegos chcialbym zaczac i uwazam ze to bedzie dobry start. Jest w stanie mi ktos pomoc ? Pozdrawiam Rafal |
|
|
|
warto byś podał skąd jesteś?
To wersja tańsza: Może najpierw poczytasz o tym? - "NLP w 21 dni" - "Umiejętność realizowania marzeń" Adler Harry - w necie masz sporo ksiazek i w jakims topicu jest dobry link do darmowych wersji Pozdrawiam
"Mam w menu wiele dań, których inni faceci nie mają" David X
Odważni nie żyją wiecznie |
|
|
|
Szczerze polecić Ci mogę szkolenia u Andy'ego (Andrzej Bajko) i Fate'a (Maciek Czekaj). Prowadzą je w dobrej cenie i w Warszawie. Możnesz skorzystać z upustu studenckiego i do tego wziąć szkolenie na raty - to dobry pomysł dla każdego, kto nawet się uczy czy dopiero co zaczyna stawiać pierwsze kroki w pracy i nie ma zbyt wysokich zarobków.
![]() Więcej informacji o tym, jak np. ludziom podobała się Hipnoza znajdziesz tutaj: http://seduceyourlife.com/forum/viewtopic.php?t=1475 A oto link do strony: http://www.akademiaumyslu.eu/ Pozdrawiam ciepło, merin P.S.: Od NLP warto zacząć. Zaczynasz innych rozumieć i samego siebie także.
![]() Admin i Główny Trener SeduceYourLife.com Zanim napiszesz na forum, przeczytaj Regulamin. | Zanim poprosisz o poradę na privie, przeczytaj ten post. Ten post Ci pomógł? A może innych osób z tego wątku? Podziękuj autorom klikając na ikonę przy ich postach i daj im punkt reputacji! |
|
|
|
Warto zacząć od książek i/lub wykładów Bandlera.
Kurs to jednak zdecydowanie inna nauka niż książki - szczerze polecam, jak masz finanse i czas. Zauważyłem ciekawą zależność na swoim przykładzie: gdy zacząłem trochę więcej czytać i interesować się NLP, zacząłem więcej rozumieć i więcej wynosić ze spotkań ALE na spotkaniach musiałem się naprawdę postarać, aby dać się "wciągnąć" trenerowi - kiedy zacząłem zauważać techniki trenera, miejsca w których kotwiczy różne emocje, jak operuje głosem itp. Z rozmów ze znajomymi wynika, że nie tylko ja tak miałem. ![]() Z tym rozumieniem innych i siebie to można polemizować. ![]() Tym niemniej NLP oferuje całkiem ciekawy i niekonwencjonalny zestaw narzędzi do interakcji z otoczeniem. Dobra podstawa i pomoc do zabawy wszystkim, co bazuje na kontaktach międzyludzkich. |
|
|
|
Archi, to jest klasyczny problem każdego, kto trochę liznął tematu. Bardzo często zdarza się, ze hipnotyzera jest trudniej zahipnotyzować. Jedynie jego zaufani przyjaciele mogą to zrobić. Dzieje się tak, ponieważ gdy hipnotyzer jest hipnotyzowany, to temu, który go prowadzi, stara się "kraść" sztuczki.
![]() Szkolenie przede wszystkim daje coś niezwykłego - moc i siłę przekonań, że się da, że to wszystko możliwe... Kwestia w zasadzie wpływu środowiska. Nie do przecenienia. Co do wyciągania wiedzy - warto zamknąć się na chwilę i nie analizować tego, co mówi trener za bardzo. Właśnie wiele osób wpada w ten problem bo zbytnio zaczynają analizować to co się dzieje. W PU także. Rozmawiam nie raz z młodymi chłopakami, którzy dopiero co zaczynają i tak kurczowo trzymają się swojej ramy, że cokolwiek nie powiem - walczą. Tymczasem prawdziwa pewność siebie polega na dopuszczeniu do siebie możliwości, że inna mapa może być czasami skuteczniejsza... ![]() Pozdrawiam, merlin ![]() Admin i Główny Trener SeduceYourLife.com Zanim napiszesz na forum, przeczytaj Regulamin. | Zanim poprosisz o poradę na privie, przeczytaj ten post. Ten post Ci pomógł? A może innych osób z tego wątku? Podziękuj autorom klikając na ikonę przy ich postach i daj im punkt reputacji! |
|
|
|
I tutaj zaczynamy właśnie dochodzić (może nie najlepsze słowo, biorąc pod uwagę kontekst, ale i tak często go używam
) do tego, o czym wspomniałeś, może nie do końca jawnie - zaufania i w skrócie mówiąc respektu.Może nie mam jeszcze wielkiego doświadczenia życiowego, ale nauczyłem się podchodzić do wszystkiego z dystansem. Na zaufanie i respekt trzeba sobie u mnie zasłużyć. Dlatego, zanim pozwolę komuś mieszać mi w głowie - muszę mu zaufać. Żeby zaufać trenerowi, musiałem poznać jego motywację i przynajmniej trochę zrozumieć techniki. Ostatnimi czasy coraz częściej spotykam się z pewnym typem zachowania. Nazwałbym to, hmmm, "zajaraniem". Wszystko co nowe, jest super, trenerem jest bogiem etc etc... Racja - lepsze to niż siedzieć w domu i zamulać, ale polecam stosować zasadę złotego środka. To naprawdę żałosne, gdy rozmawiając ze znajomymi ma się wrażenie, że prowadzi się rozmowę z kopią trenera NLP. Dlatego życzę wszystkim nowym adeptom poszerzania horyzontów z umiarem.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|

+48 71 758 49 22
+48 502 56 86 26

przy ich postach i daj im punkt reputacji!
Tymczasem prawdziwa pewność siebie polega na dopuszczeniu do siebie możliwości, że inna mapa może być czasami skuteczniejsza...
) do tego, o czym wspomniałeś, może nie do końca jawnie - zaufania i w skrócie mówiąc respektu.
Wygląd liniowy