Uwodzenie Podstawowe?Szkolenia na DVDSzkolenie indywidualneForum SeduceYourLife.com™

Maciej `Merlin` Moroz

Zdjęcie Merlina
  • Telefon:
  • +48 71 758 49 22
  • +48 502 56 86 26
  • Gadu-Gadu:
  • Merlin GG: 887012 887012
  • Email:
SeduceYourLife na Facebook

Bądź na bieżąco z wydarzeniami jakie nam towarzyszą i pamiętaj:

Nie przegap eventów!

SeduceYourLife na YouTube

Już dziś zobacz nasz kanał i poznaj nasze możliwości oglądając fimy na YouTube!

Kanały RSS są chwilowo wyłączone.

Newsletter

Imię:
Email:

Media

Superstacja Telewizja Regionalna Gazeta Dziennik RMF FM Radio Dla Ciebie Telewizja TVN24 Dzien Dobry TVN Eska Gazeta Wroclawska Radio Traffic Tygodnik Wroclawski PC Word Komputer Onet Wirtualna Polska MoveOut Magazine wSzczecinie.pl Kanał YouTube Facebook

Czy wiesz, że...

W naszych konferencjach i wykładach wzięło udział blisko 1.500 osób, a w szkoleniach ponad 140.

Na forum

• nonie
Użytkowników na forum: 50
  • Zalogowanych: 1
  • Gości: 49
Statystyki:
  • Tematów: 3.138
  • Użytkowników: 7.322

Ostatnie tematy

06:04, 04-02-2012
Odpowiedzi: 6
Odsłon: 63
01:21, 04-02-2012
Odpowiedzi: 79
Odsłon: 720
19:21, 03-02-2012
Odpowiedzi: 26
Odsłon: 463
21:26, 02-02-2012
Odpowiedzi: 15
Odsłon: 126
14:47, 01-02-2012
Odpowiedzi: 18
Odsłon: 179

Wróć   Forum Uwodzenie Kobiet :: SeduceYourLife.com > SeduceYourLife.com > The Best Of Forum

Nazwa użytkownika:
Hasło:
Potwierdź hasło:
E-mail:
Potwierdź e-mail:
Data ur.:    
Język forum

Zgadzam się zasadami forum

• Język forum:
Automatic Translations (Powered by Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabic Belarusian Bulgarian Catalan Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd

stare 22.12.2009, 17:14
Merlin mężczyzna (male) Merlin jest nieaktywny
Administrator i Trener

Merlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczem
Wyślij wiadomość Gadu-Gadu do użytkownika Merlin
Witajcie Kochani!

Postanowiłem umieścić ten wątek w The Best Of Forum, choć z pewnością jeszcze nie jest. Ale z Waszą małą pomocą, stanie się. A i do tego wszystkiego nie ma jednego subforum, gdzie nadawałby się taki model do publikacji.

O co chodzi, dokładnie... Od dłuższego czasu mierzę się ze stworzeniem własnego, komplementarnego stylu uwodzenia. Staje się on coraz to bardziej niezależny i nowatorski w wielu względach, choć korzystam z wiedzy i inspiracji nabytej od innych PUAsów (tych znanych, jak wielkie gwiazdy i mniej znanych, jak moi Przyjaciele).

Chciałem Was także zatem zaprosić do stworzenia Modelu na wzór Modelu M3, który jest powszechnie znany i wykorzystywany. Pragnę, aby był on oparty na naszej wiedzy, a jednocześnie niezwiązany z żadną konkretną metodą typu direct, indirect, czy cokolwiek innego. Chciałbym, aby stał się on modelem, który wskazuje nie tylko "co gadać i kiedy", ale także drogę w rozwoju uwodzenia. Póki co roboczo mój model wygląda tak, jak go opisałem poniżej i mam nadzieję, że każdy z Was zechce dorzucić swoje 3, 10, a nawet 50 groszy.

Proszę, udzielajcie się!

Model, który nazwałem roboczo Twoim Modelem, składa się z kilku faz. Oczywiście, podobnie jak w Modelu M3 wszystkie one się zazębiają i przenikają, ponieważ nawet w C3 trzeba dbać o swoją atrakcyjność, a jak kobieta jest niegrzeczna, przywalić nega. Jednakże w poszczególnych fazach są różne konkretne emocje, czy też "zadania", na których się koncentrujemy.

Etap 1: Ty
Pierwszym krokiem jest poznanie samego siebie i praca nad swoją własną osobą. Do momentu, gdy nie poczujesz się komfortowo z samym sobą, ze swoim charakterem, wyglądem, seksualnością, będziesz tuszował swoje niedociągnięcia. Dopiero moment świadomości "jestem atrakcyjny", "to jest możliwe", "ludzie są fantastyczni" otwiera wrota do prawdziwego i pełnego uwodzenia.

1. Twoje cele. Musisz określić czego pragniesz od życia, co chcesz osiągnąć, jakie chcesz mieć relacje z kobietami. Dzięki temu dowiesz się także, co u Ciebie kuleje i jakie musisz załatać dziury, aby stać się atrakcyjniejszym mężczyzną.

2. Twoja prezencja. Mowa ciała, wygląd, higiena, ciuchy. Oczywistym jest, że jeśli zadbasz bardziej o swój wygląd, to nie tylko będziesz lepiej i bardziej komfortowo się czuł, ale i będziesz przekazywał kobietom cechy swojej fizjonomii i charakteru, jakich one pragną.

3. Inner Game. Twoje przekonania, komfort z samym sobą, poczucie własnej wartości. Chyba tłumaczyć nie trzeba.

4. Outer Game. Twoja otwartość na innych, towarzyskość - ogólnie relacje międzyludzkie. Co robisz w życiu? To jest to wszystko, co ludzie widzą i co wnioskują o Tobie na podstawie tego, jak wyglądasz wchodząc do klubu, czy uśmiechnięty i wyprostowany? Z kobietami, sam, czy bez nich? Jakie masz życie, co widać po np. Twoim profilu na Naszej-Klasie? Słowem: co można powiedzieć o Tobie na pierwszy rzut oka?

Etap 2: Otwarcie
1. Rozpoczęcie interakcji. Jest to całe Twoje podejście, co się dzieje, gdy już ruszysz swój szanowny tyłek i zagadasz do kobiety. Direct, czy indirect, kontekst czy C&F - nie ma znaczenia. Liczy się tutaj np. Twoja mowa ciała, uśmiech, czy nie wchodzisz zbyt agresywnie w strefę komfortu, czy otwierasz target, cz przeszkody.

2. Punkt zaczepienia. Jest to moment, w którym ludzie stwierdzają podświadomie "fajny z Ciebie koleś" i akceptują Twoją obecność angażując się w rozmowę.

3. Tranzycja. Jest to moment gładkiego lub bezpośredniego przejścia do niezobowiązującej jeszcze rozmowy na inne tematy niż związane bezpośrednio z otwarciem.

Etap 3: Attraction
1. Sneaky DHV. Ponieważ na początku nie możesz powiedzieć np. "mam własną firmę", ponieważ będzie to przechwalanie prawie zawsze od razu skazane na porażkę, zaczynasz demonstrować DHV poprzez DHV Story, Instant Value Display itp.

2. Direct DHV. Gdy wchodzicie głębiej w strefę Attraction, dochodzi do momentu, gdy możesz śmiało zacząć rozmawiać np. o pracy, czy pasji i powiedzieć wprost "mam własną firmę". Świadomość Twoje atrakcyjności ma na tyle zbudowany grunt, że możesz śmiało dowalić z grubej rury, aby przyśpieszyć proces i zaoszczędzić wysiłku. Teraz stwierdzasz po porstu fakty, a nie chwalisz się.

3. Kwalifikacja kobiety i wzajemne poznawanie. W trakcie rozmowy, gdy kobieta zaczyna wysyłać IOI, dochodzi do momentu, że powinieneś ją sprawdzić. Pogadaliście sobie, oni już o Tobie wiele wiedzą. Chcesz poznać i sprawdzić, że wstępnie atrakcyjna kobieta ma coś w sobie. Stosujesz zatem kwalifikowanie i doceniasz za kilka kluczowych rzeczy, takich jak np. cechy charakteru, kierunek studiów, sposób bycia, czy też poziom energii.

Etap 4: Komfort
Na tym etapie budujecie rodzaj połączenia, że fajnie Wam jest być ze sobą nawzajem. Wymieniacie się opiniami, Ty natomiast prowadzisz na coraz to bardziej osobiste tematy, samemu najpierw się otwierając.

1. Komfortowa konwersacja. Tutaj rozmawiacie na wszelakie tematy. Wymieniacie się opiniami, dochodzicie do wniosku, że wiele Was łączy, bo macie podobne podejście do imprez, życia, czy też podróży - względnie wszystko, co nie jest zbytnio kontrowersyjne i nie jest tematem zbyt osobistym.

2. Osobista konwersacja. Tutaj natomiast wchodzimy już na bardziej osobiste tematy. Przykładowo, większość kobiet zapytana tuż po otwarciu o to, jakie ma pasje i marzenia z reguły odpowiada w sposób zdawkowy, albo coś w stylu "nie znamy się, po co mam Ci mówić?" Tutaj, gdy już macie poczucie "koleżeństwa", czyli znamy się już trochę, zaczynasz rozmawiać o tematach takich jak pasje, cele, osobiste preferencje i gust.

3. Intymna konwersacja. Tutaj zaczyna się rozmowa na tematy związane z bardziej intymną sferą waszego życia. Może być tutaj mowa o tym, że jak była młoda, ojciec opuścił rodzinę, historie o swoich eks, a także preferencje seksualne, co kogo podnieca i co lubi. Pojawiają się tutaj mocne IOI oraz SOI. Można już swobodnie rozmawiać o seksualności, a także wprost i na poważnie mówić, co Cię w kobiecie pociąga, a także którą część jej ciała byś pieścił najchętniej.

Etap 5: Seksualność
1. Mocne Make Out. O ile w poprzednich fazach rozmowy budowaliśmy napięcie seksualne, przez kino, objęcia i krótkie pocałunki, w tym momencie przychodzi moment, gdzie widać kipiący seks. Całujecie się publicznie, pojawia się pocałunek francuski, pieszczenie swoich ciał na tyle, na ile otoczenie pozwala (czyt. zasady dobrego wychowania, aby nie czuła się jak ****** ), ale jednocześnie, aby wiadomo było, że to coś więcej niż zwykłe "cmokanie".

2. Izolacja pod kątem seksu. Tutaj trafiacie na moment, w którym oczywisty jest seks. Jesteście w miejscu i w okolicznościach, które umożliwiają Wam zbliżenie.

3. Gra wstępna i seks. Chyba nie trzeba tłumaczyć. Tutaj oczywiście może pojawić się LMR.

Etap 6: Potencjalna relacja
Może nadejść, jeśli będziecie ciągnąć dalej relację i ją eskalować. Czasami może się pojawić również znacznie wcześniej, szczególnie jeśli przeciągnąłeś osobisty i intymny komfort, a także jeśli kobieta ma jakieś problemy natury emocjonalnej, np. niskie poczucie własnej wartości, tendencje do uzależnienia itp.

1. Etap starania się. W tym momencie oboje udajecie kogoś innego i staracie się nad wyraz. Nie chcesz spłoszyć partnerki, ona nie chce spłoszyć Ciebie, więc zawsze stara się być umalowana, Ty ogolony, robicie sobie nawzajem śniadania i stajecie na głowie. Często jest tu także dużo wyłączności, czy to wymuszonej od siebie nawzajem, czy też po prostu nie potrzebujecie nikogo innego do szczęścia. (Ten etap jest niezbędny, należy go nie przechodzić zbyt szybko, bo gdy nie powstała zbyt mocna więź, może Wam się nie chcieć pracować nad akceptacją wad partnera.)

2. Etap uzewnętrznienia. Powoli rozluźniacie grę pozorów, gdy już czujecie się dość komfortowo i bezpiecznie. Nie wymagacie od siebie nawzajem niemożliwego, zaczynają wychodzić wady i ludzka twarz. Ten moment jest momentem testu, czy naprawdę do siebie pasujecie i potraficie naprawdę zaakceptować. Ona wstaje rano, ma nieświeży oddech, czasami sińce pod oczami i wałki na głowie, a Ty czasami wracasz po kilku piwach, puszczasz bąki i zostawiasz skarpetki koło łóżka. Tutaj zanika powoli wyłączność, pojawia się wzajemne zaufanie i spotykacie się z innymi ludźmi. Moim zdaniem ta faza kończy się dopiero w momencie, gdy już kilka miesięcy ze sobą mieszkacie.

3. Stabilizacja. Jest to moment, gdy oboje macie swoje życia, ale w Waszej wspólnej części życia, tam gdzie oba okręgi się nakładają, dochodzi do pewnej stabilizacji. Macie swoje nawyki, razem ustaliliście co można, a czego nie można, a także realizujecie wspólne cele. Chęć zagarnięcia została zastąpiona chęcią budowania. Nie chcecie od siebie tylko brać, ale wzajemnie coś Tworzyć. Tego etapu jednak nie można mylić z nudą!

Cztery wyjaśnienia:
1. Proces ten, choć nieco bardziej może się wydawać skomplikowany, wcale nie musi być dłuższy. Z moich obserwacji wynika, że zapewnia jednak znacznie solidniejsze rezultaty.
2. Nie wyszczególniłem zbyt dużo narzędzi, przynajmniej póki co, ponieważ NIE MUSISZ stosować np. negów. Neg jest rodzajem droczenia się, które stosujesz jedynie wtedy, gdy jest niezbędne. Podobnie z Fake IOD. Gdy naprawiasz samochód, walisz młotkiem tylko wtedy, gdy trzeba, a nie zawsze. Podobnie, jeśli dziewczynie od razu wpadłeś w oko i leci na Ciebie, proces się skraca, a i nie ma sensu jej negować ryzykując, że nie zrozumie Twojego żartu.
3. Etapy należy przechodzić jak najszybciej, aby jak najmocniej eskalować.
4. Komfort nie powinien być zbyt długi, bo jeśli pojawi się zbyt dużo emocji, kobieta może się zakochać, a to może skutkować solidniejszym LMRem, a także większym naciskiem z jej strony na związek. Z drugiej strony, jeśli pragniesz związku z tą kobietą, to rozbudowana faza 2 i 3 komfortu, z zachowanie kina itd. sprawi, że kobieta łatwiej przejdzie do dłuższej relacji.
Zachowajmy dyskusję w podobnej formie tak jak Optic prowadził proces tworzenia Dance Seduction v1.

Pozdrawiam i proszę o komentarze,
merlin

Admin i Główny Trener SeduceYourLife.com

Zanim napiszesz na forum, przeczytaj Regulamin. | Zanim poprosisz o poradę na privie, przeczytaj ten post.

Ten post Ci pomógł? A może innych osób z tego wątku? Podziękuj autorom klikając na ikonę przy ich postach i daj im punkt reputacji!

Ostatnio edytowane przez Merlin ; 22.12.2009 o 17:16
Odpowiedź z Cytatem Quote selected text

stare 28.12.2009, 02:44
witoelo mężczyzna (male) witoelo jest nieaktywny
Moderator

witoelo ma naprawdę poczucie misjiwitoelo ma naprawdę poczucie misjiwitoelo ma naprawdę poczucie misjiwitoelo ma naprawdę poczucie misji
To póki co, ja dodam od siebie jedną rzecz, która pojawia sie w świadomości początkującego podróżnika po świecie Pick Upu i rozwija się w procesie doskonalenia. Mowa jest tu o "zorientowaniu na...".

Zapewne jak pamiętacie wiekszośc z nas zaczynala swoją przygodę przez pewne wewnętrzne rozterki emocjonalne, które spowodowane były kobietą której nie możemy posiąśc. Zaczeliśmy kombinowac, szukac, zwierzac się zaufanym osobom, aż w końcu trafilismy na forum.

Przypomnijcie sobie teraz wasze deklaracje, dotyczace tego jak będziecie sie zachowywac, gdy tylko posiądziecie te magiczną wiedzę. Ja osobiście deklarowałem: "znaleśc tylko tę jedna jedyną", jak również podobne deklaracje składały osoby które znam. Komu składały? Nie ważne, znajomym, sobie samym, trenerom...

Patrzcie jak zorientowanie sie zmieniło z "ta jedna jedyna", na zorientowanie na "mnogośc doświadczeń". Wraz z wzrostem możliwości zmienił się nasz sposób prowadzenia ściezki rozwoju a zaczym idzie, również i celu naszej wędrówki.

Co się dzieje później? Zaczynamy sie zastanawiac: "kurcze, tyle przedymałem, tyle przelizałem, tyle juz doświadczyłem... i w jakim punkcie jestem". Wtedy zaczynamy zataczac pętle i wracamy do pierwotnego celu naszej podróży zorientowanego na "jedną jedyną", która nas zainspiruje i pozwoli nam się w jakiś sposób spełnic.

Podsumowując:
Ogólnie nasze relacje z kobietą mogą byc zorientowane na: z jednej strony seks, a z drugiej strony na związek bądź przyjaźń. To pierwsze jest płytszą relacją i krótkotrwałą (kurcze, może trwac 10 min, a może i kilka dni, dla kogos kto wie jak to zrobic), zaś to drugie wymaga czasu i zaangażowania się w proces.

Tyle ciao
Po prostu wziaść, oprzeć o ścianę, przelizać,
uśmiechnąć się i powiedzieć:
"Nie mogłem sie powstrzymać".

Ostatnio edytowane przez witoelo ; 28.12.2009 o 02:47

stare 28.12.2009, 09:35
Buddy_Love mężczyzna (male) Buddy_Love jest nieaktywny
Moderator

Buddy_Love naprawdę się stara
Jeśli egoizm ma być interpretowany pozytywnie to właśnie w tym modelu tak jest.

Jakie było moje zdziwienie, gdy moja Ania pierwsze co pamięta z Penisa 2008b, to uwaga/stwierdzenie bodajże Optica "ze należy się myć". Dla kobiety było to takie oczywiste, że przypominanie tego na szkoleniu graniczyło z absurdem, gdy tymczasem dla wielu uczestników, choć wszyscy sprawiali wrażenie zadbanych, takie uwagi - wprost "drobnostki" - były bardzo cenne i ważne.

Dlatego też koncentracja za "Ty" w pierwszym kroku uważam za bardzo istotne ponieważ każe każdemu z nas dbać o siebie. Skoro dbamy o siebie to łatwiej jest nam o wszelkiego rodzaju kontakty także z kobietami bo pierwsze wrażenie jest bardzo ważne. Niezmiernie łatwiej jest prowadzić relacje kotwicząc swoją osobe w umysłach innych jako człowieka zadbanego - bo kto kocha siebie będzie także kochać innych.

Nie spotkałem się także z modelem, który zawierałby w sobie informacje co robić "po domknięciu". Jeśli nie wiesz jak zachować się po FC, a chciałeś tylko FC to na nic Twoje starania skoro jesteś niespójny. Znaczna część graczy chce jednak LTRu długiego i wspaniałego, wiec jeśli miałbym do Merlina jakiś przekaz to to aby dodał do tego tematykę związaną z miłością czyli co i jak itd w chwili, gdy on i ona czują do siebie miłość - uczucie, które dosłownie i w przenośni potrafi przenosić góry.

Model jest także spójny z dewizą SYL także Merlin dobra robota.

stare 31.12.2009, 19:27
Synek mężczyzna (male) Synek jest nieaktywny
Użytkownik

Synek nie ma jeszcze żadnej reputacji
Buddy_Love Zobacz post
Jeśli egoizm ma być interpretowany pozytywnie to właśnie w tym modelu tak jest.
Moim zdaniem jeżeli najpierw nie skupisz się na sobie, jeżeli nie polubisz czy nawet pokochasz siebie, to nie będziesz w stanie dobrze zadbać o kogoś innego.
Nulla dies sine linea

stare 01.01.2010, 20:52
arekkkkk mężczyzna (male) arekkkkk jest nieaktywny
Aktywny Użytkownik

arekkkkk jest bardzo pomocnyarekkkkk jest bardzo pomocny
Synek, prosta zasada: nie pokochasz siebie nie pokochasz kogoś innego
"No, maleńka, przestańmy rozmawiać o mnie, porozmawiajmy o tobie.., co sądzisz o mnie?" Johnny Bravo

"Kolejny wspanialy dzien w raju!!!
Ahahahahahahahhaha
Swiat jest moj!!!!" Richard Bandler

stare 03.01.2010, 22:24
Synek mężczyzna (male) Synek jest nieaktywny
Użytkownik

Synek nie ma jeszcze żadnej reputacji
arekkkkk Zobacz post
Synek, prosta zasada: nie pokochasz siebie nie pokochasz kogoś innego
Tak, zdecydowanie prościej i lepiej brzmi
Nulla dies sine linea

stare 04.01.2010, 01:34
witoelo mężczyzna (male) witoelo jest nieaktywny
Moderator

witoelo ma naprawdę poczucie misjiwitoelo ma naprawdę poczucie misjiwitoelo ma naprawdę poczucie misjiwitoelo ma naprawdę poczucie misji
Czyli mówimy, o całkowitej samoakceptacji, zarówno własnych wad jak i zalet. Wiąże sie to równiez z otwartym mówieniem o samym sobie oraz nastawieniem na wprowadzanie zmian we własnej osobowości będąc jednoczesnie pozbawionym kompleksów
Po prostu wziaść, oprzeć o ścianę, przelizać,
uśmiechnąć się i powiedzieć:
"Nie mogłem sie powstrzymać".

stare 12.01.2010, 05:43
Sokoł mężczyzna (male) Sokoł jest nieaktywny
Aktywny Użytkownik

Sokoł jest bardzo pomocnySokoł jest bardzo pomocny
Wyślij wiadomość Gadu-Gadu do użytkownika Sokoł
Hehe - w sumie dość naturalny ciąg rzeczy dziwnie podony do metod ala Mystery ...

Trzeba tylko pamiętać, żeby nie starać się na siłę myśleć "w której fazie jestem i co dalej" ;p ... no i że trzreba między "fazami" płynnie przechodzić ;p ...

ogólna koncepcja jednak fajna - szczególnie odnośnie komfortu ... przypominia mi to metodę małych kroczków stosowaną przez Chińczyków by zrobić z amerykańskich jeńców ... komunistów ;p ... (z Cialdiniego) ... tylko co tam było ważne? - budowanie zaangażowania drugiej strony ;] ...i wykorzystywanie jej konsekwencji ;p ...

Ostatnio edytowane przez Sokoł ; 12.01.2010 o 05:47

stare 24.01.2010, 14:39
Optic mężczyzna (male) Optic jest nieaktywny
Emeryt

Optic chce być naprawdę pomocnyOptic chce być naprawdę pomocny
Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do Optic Wyślij wiadomość Gadu-Gadu do użytkownika Optic
Sokoł Zobacz post
Hehe - w sumie dość naturalny ciąg rzeczy dziwnie podony do metod ala Mystery ...
Tak, to naturalne - w sumie cały proces uwodzenia, jakąkolwiek metodą, jest naturalny. Sama najpierwotniejsza zasada pickupu wg. Mysterego jest najnaturalniejsza z możliwych: Znajdź - Poznaj - Wzbudź pożądanie - Zamknij. (Find - Meet - Attract - Close).

Jednak świetną robotę tu robimy usystematyzowując cały proces i sprowadzając go do schematu. Dlaczego? Bo mężczyznom, którym się wydaje, że mają problemy z uwodzeniem łatwiej jest zapamiętać schemat. Jesteśmy umysłami technicznymi, więc operujemy schematami - przecież dla kobiet w ogóle coś takiego jak "schemat uwodzenia" jest nie do pojęcia!

A teraz żebby wnieść coś konstruktywnego do wątku:
Zwracam uwagę, ile - mniej więcej - może trwać każdy etap, by niektórzy nie zniechęcili się zbyt wcześnie:
Etap 1 - Ty - nie krócej niż kilka miesięcy. Osobiście szacuje na rok, minimum. Jest to jednak proces globalny i będzie miał odzwierciedlenie w każdym z setek Otwarć, jakie w tym czasie wykonasz. Po tym, powiedzmy roku, ten etap będziesz mieć opanowany i praktycznie każda Twoja kolejna gra będzie zaczynać się od Etapu 2. Podkreślam: "opanowany", nie oznacza "zamknięty". Samorozwój to proces i cel sam w sobie, a więc trwa cały czas - tylko w trakcie postępowania wymaga poświęcania mniej zasobów osobistych (czasu, energii, środków). Po roku musisz zadbać o coś, co nazwałbym "siłą podtrzymującą" - bez tego się nie obejdzie.
Etap 2 - 1 minuta. Dosłownie. I to aż nadto.
Etap 3 - 3-8 minut. Nie przedłużaj w nieskończoność - zdobądź wysoki poziom emocjonalny i go wykorzystaj. Jeśli przegapisz moment, później będzie Ci trudniej.
Etap 4 - nie licząc QF, szacuje na czas od 1 do 5h (może być z pomostami - TimeBridge - przerywasz dzisiaj, kontynuujesz innego dnia. UWAGA: Poczytaj jak prawidłowo zrobić "TimeBridge" i o "Regule 3 Dni" na forum) - zależy co chcesz osiągnąć. Nawet SameNightLay/ONS wymaga zbudowania Komfortu, choć w tym przypadku naciskasz by go skrócić maksymalnie, gdyż jeśli nie "załapie" - tracisz czas, a noc trwa. QF olewa ten etap, ale jest ono sprzeczne z Koncepcją SYL.
Etap 5 - po dobrze rozegranym E4, czas skraca się do takiego, jaki jest potrzebny na przemieszczenie się do S-Location, czyli miejsca skonsumowania nabrzmiałego już pożądania. Powiedzmy: 0.5-1.5h. Należy uważać na to, co Merlin napisał w 5.1: Pamiętam, jak kiedyś wyrzucono nas (mnie i jedną przesłodką maturzystkę, a nie mnie i Merlina) z kawiarni, bo zaczęło być zbyt hardcorowo (nawiasem, drobny TIP: Nigdy nie traćcie w takiej sytuacji dobrego humoru i starajcie się maksymalnie obrócić to w żart - nie pozwólcie aby opadł poziom emocjonalny).
5.3 - JAK NAJDŁUŻEJ (poza QF - wtedy: jak najkrócej). Nie wiesz jak? Zapytaj Fate'a.
Etap 6 - stąd do wieczności.

Co do uwag: 4. - jest to wyjście do zrobienia "Cry Close". Merlin, trza było ostatnio robić! Miałbyś swoje pierwsze.

Ściskam mocno,
Optic
Optic

"Czuje się jak Jezus." - Duke o dawaniu Kino | "Nie ma rzeczywistości, jest tylko percepcja." - Rep | "Impreza przyszła do klubu." - LowRider o sobie
Dance Seduction - Cry Close - Jak Otworzyć Knajpę Guide - Twister - Wrestling - Jeet Kune Do Uwodzenia

stare 28.01.2010, 23:02
Mateusz Wert mężczyzna (male) Mateusz Wert jest nieaktywny
Moderator

Mateusz Wert ma olbrzymią sławęMateusz Wert ma olbrzymią sławęMateusz Wert ma olbrzymią sławęMateusz Wert ma olbrzymią sławęMateusz Wert ma olbrzymią sławęMateusz Wert ma olbrzymią sławęMateusz Wert ma olbrzymią sławę
Jak dla mnie cały ten proces uwodzenia jest jednak przerysowany. Dzisiejsze "profesjonalne" uwodzenie to czysty marketing, taka prawda. Przede wszystkim zacznę od tego, iż cała relacja damsko-męska to rzecz absolutnie naturalna, której tak na prawdę zarówno kobieta jak i facet pragną. Wszystko dzieje się jakoby samo, rozejrzyjcie się dookoła tyle ludzi jest złączona przecież w pary, a większość z nich nic nie wie o Mysterym, Zanie i im podobnych.
Zgodzę się z tym, że warto określić cel jaki chce się osiągnąć z daną kobietą/kobietami, ale o tym później. Najważniejszy jest inner game to jest niczym element odbioru zagrywki w siatkówce, bez tego nie ma rozegrania i ataku, jednym słowem nie ma gry. Zresztą każdy chyba wie z własnego doświadczenia, że bez wiary, przekonania, odpowiedniego stanu nic się nie osiągnie. Ważna jest również naturalność i szczerość, a także istotnym czynnikiem jest znajomość kilku zasad - jak np. nie być zdesperowanym, klaunem itd. No i doświadczenie ma ogromny wpływ na sukcesy z kobietami, dzięki niemu wiemy jak się zachować w danej chwili, co powiedzieć itd i tutaj przydaje się założenie celu, bo znając cel możemy ułożyć "taktykę reakcji" by to osiągnąć. Kalibracja to następny element rzemiosła uwodzenia, który bardzo pomaga w podrywaniu. Z jego pomocą czujemy kiedy przyspieszyć z relacją, kiedy zwolnić i dodatkowo ułatwia w realizacji określonego celu. Jak więc widać, wszystko przychodzi samo, tylko trzeba działać i dać sobie szansę na "reakcję".
Planowanie uwodzenia nie istnieje, bo ciężko skutecznie założyć jeszcze przed podejściem, że kobieta na pewno w danej fazie zachowa się tak i tak, jest jedynie taktyczne budowanie zainteresowania - odpowiednia strategia, co powiedzieć w pierwszej fazie rozmowy jest ok i zgodzę się, że jest w wysokim stopniu skuteczna. Jednakże najważniejsze jest dać sobie i dziewczynie szansę, działać, kalibrować i działać. Szczerość jest największym afrodyzjakiem, zwłaszcza jeżeli chodzi o związki, chociaż też dzięki niej można budować attraction. Nie chcąc zostawiać słów bez pokrycia, powiem że chodzi mi o szczerość emocjonalną, większość facetów nawet w paroletnich związkach nie jest do końca otwarta, nie mówi o swoich przeżyciach emocjonalnych - nie mówię tu o tekstach typu "jak miałem 10 lat zesrałem się w majtki" bo to ciotowato wygląda (chyba, że dziewczynie zdarzy się podobna sytuacja i chce się ją w taki sposób na żarty pocieszyć). Szczerość emocjonalna, uczuciowa, czyli wszelkie miłosne rozterki, marzenia itd.
Myślę pozytywnie, czuję się dobrze i DZIAŁAM !

WERT zawsze do przodu

to dziewczyny są dla mnie, nie ja dla nich - Constantine86

Kluczem do bycia liderem nie jest być rozlśniewającą gwiazdą. Kluczem do bycia liderem jest sprawić by inni sami zaczęli rozkwitać przy Tobie. - Merlin

Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania