Szkolenie Uwodziciel™Nuklearna Pewność Siebie™Szkolenie indywidualneDVD z Konferencji P.E.N.I.S.™ 2011aForum SeduceYourLife.com™

Maciej `Merlin` Moroz

Zdjęcie Merlina
  • Telefon:
  • +48 71 758 49 22
  • +48 502 56 86 26
  • Gadu-Gadu:
  • Merlin GG: 887012 887012
  • Email:
SeduceYourLife na Facebook

Bądź na bieżąco z wydarzeniami jakie nam towarzyszą i pamiętaj:

Nie przegap eventów!

SeduceYourLife na YouTube

Już dziś zobacz nasz kanał i poznaj nasze możliwości oglądając fimy na YouTube!

Kanały RSS są chwilowo wyłączone.

Bezpłatny Kurs Uwodzenia na E-mail!

Imię:
Email:
Polityka prywatności

Media

Superstacja Telewizja Regionalna Gazeta Dziennik RMF FM Radio Dla Ciebie Telewizja TVN24 Dzien Dobry TVN Eska Gazeta Wroclawska Radio Traffic Tygodnik Wroclawski PC Word Komputer Onet Wirtualna Polska MoveOut Magazine wSzczecinie.pl Kanał YouTube Facebook

Czy wiesz, że...

Nasze Forum liczy blisko 7.000 użytkowników, z czego regularnie aktywnych jest blisko pół tysiąca.

Na forum

• porsche55555
Użytkowników na forum: 28
  • Zalogowanych: 1
  • Gości: 27
Statystyki:
  • Tematów: 3.293
  • Użytkowników: 7.778

Ostatnie tematy

22:41, 22-05-2012
Odpowiedzi: 47
Odsłon: 662
21:33, 22-05-2012
Odpowiedzi: 15
Odsłon: 1200
21:26, 22-05-2012
Odpowiedzi: 11
Odsłon: 89
15:58, 22-05-2012
Odpowiedzi: 5
Odsłon: 81
14:29, 22-05-2012
Odpowiedzi: 4
Odsłon: 41

Wróć   Forum Uwodzenie Kobiet :: SeduceYourLife.com > SeduceYourLife.com > The Best Of Forum

Nazwa użytkownika:
Hasło:
Potwierdź hasło:
E-mail:
Potwierdź e-mail:
Data ur.:    
Język forum

Zgadzam się zasadami forum

• Język forum:
Automatic Translations (Powered by Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabic Belarusian Bulgarian Catalan Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd

stare 04.06.2010, 00:36
hasta hasta jest nieaktywny
Ciekawski

hasta nie ma jeszcze żadnej reputacji
merlin Zobacz post
Witajcie! ia
Nie udzielałeś się na Forum przez dwa lata po rejestracji, pojawiasz się nagle i piszesz kilka postów, które mają dość negatywny wydźwięk i nic nie wnoszą poza krytyką. No, być może w temacie "HB nie daje znaku życia" jeszcze jest jakiś przekaz.

W regulaminie nie bez powodu jest umieszczony fragment, w którym zakazana jest krytyka jako taka, nic nie wnosząca konstruktywnego. Krytykując ten post, zrobiłeś to agresywnie i w sposób, który nie sprzyja kreatywnemu rozwiązywaniu problemów, ani tworzeniu czegoś nowego i wartościowego. Osobiście uważam, że był prowokujący, lekko agresywny i można by go uznać za próbę obrażenia, a to z racji słów takich jak pseudonaukowy, bełkot itd.
Merlin
Hej Merlin milo przeczytac post od samego mistrza, ale ja moze jestem troche wredny i niedoswiadczony wiec taki ferment robie. Zauważam że bardzo się zdenerwowałeś odpisując mi, zupełnie niepotrzebnie gdyz złość szkodzi jasnemu mysleniu. o czym pozniej jeszcze napisze.
Nieco poznałem to środowisko i wiem jak destrukcyjne dla rozwoju osobowości może być wejście na drogę tzw PUA czyli Próbujących Udawać Alfy. I nie chodzi mi o obrazanie kogokolwiek, tylko wyrażenie niepopularnych opinii, typowy kij w mrowisko, niektorym to moze pokaze Matrix pozorow swiata wielkiego dymania, tyle ze nie lasek a ich samych przez tak zwanych guru, do innych moze ten post nie przemowi i tez szanuje ich wybor. Wyprzedze twoje przwewidywalne pytanie: komu zaszkodzilo i w jakim stopniu? odpowiem ze nie chce mi sie rozwijac tego, nawet jesli uznasz ze pisze bzdury czy jestem goloslowny albo niekonstruktywny.
Jeśli uważasz że taka krytyka nic nie wnosi to jest twoje zdanie.
A że nie udzielalem sie na forum przez 2 lata? No cóż i to też ci wybaczam Zatem zaczynamy

merlin Zobacz post
Witajcie!

Przymiotnik "archaiczny" oznacza bardzo stary, a potocznie nrównież nieaktualny, przestarzały. Zatem nie do końca rozumiem, co jest przestarzałego w MM. Czy fakt, że istnieje coś takiego jak dowód społeczny? Czy może zmieniły się zasady społeczne tak diametralnie, że kobiety generalnie preferują nowo poznanych gości, o których nic nie wiedzą, a nie np. swoje wieloletnie przyjaciółki? Twoja wypowiedź jest tak ogólnikowa, że w tym wydaniu pozostaje stwierdzenie, że wybacz epitet, ale gadasz bzdury. Być może chodziło Ci o coś innego.

Akurat najważniejszy moim zdaniem w tym modelu jest element sztuczek magicznych, który wypierdala atrakszyn do nieba, dlatego mystery jest skuteczny a inni mniej.

Sam sobie przeczysz. Mówisz: Metoda Mysterego jest archaiczna, ale wciąż jest bardziej skuteczny od innych. To tak jak powiedzieć, że silnik parowy jest mniej efektywny od silnika benzynowego, ale wciąż to najlepszy silnik. Skoro coś działa najlepiej, nie możesz mówić, że nie jest dobre.

Merlin
Coz merlin dla jednego ogolniki to bzdury dla drugiego niekoniecznie. Doceniam twoja drobiazgowosc (moze nazbyt upierdliwa co oczywiscie nie przeszkadza ci w uwodzeniu?) i ze przytoczyles nawet znaczenie przymiotnika archaiczny i pitolisz jakies farmazony o silnikach, ludzac sie że twoja prawie idealnie wyrafinowana manipulacja zrobi pozytywne wrazenie na czytelnikach.

MM nie jest archaiczny? Czepiasz się słówek? Odpowiem ci w stylu twojej taniej manipulacji: a windowsXP nie jest archaiczny? Obydwa maja kilka lat i dla obydwu stworzono kilka udoskonaleń (Gambler, Mehow choc ten ostatni to raczej regres), sam nawet tworzysz jakis ulepszony system, wiec może okazać sie ze to ty sobie jednak zaprzeczasz broniac z maniackim uporem jakiegos archaiku sam tworzac nowy jednoczesnie wariant?

Widac że w chwytach erystycznych sie nieco szkoliles, a wydlubywanie jakis wypowiedzi w kontekscie pokazania ze adwersarz sobie zaprzecza nie sprawdziwszy ze jest interpretacja niesprzeczna wewnetrznie, pachnie tandetna perswazja.

Czy skutecznosc Mysterego (nigdzie nie napisalem ze jest najskuteczniejszy na swiecie bo niby jak to qrwa mialbym sprawdzic) i brak skutecznosci jego metody to sprzecznosc wewnetrzna?
Zanim palniesz taki madry wniosek (moze cie wscieklosc poniosla wybaczam ci zatem) to zauwaz ze moze ta metoda najlepiej oddaje osobowosc tego zawodnika? Natomiast dla 95% facetow moze być jak kula u nogi, czy drzazga w dupie? Moze jakby sie zastanowić też to jest moze cos znacznie wazniejszego o czym ledwie wspomina lub zapomina napisac sam mistrz? Coś co sprawia że lepiej nie tykać tej metody, bo efekty mizerne i spada samoocena tzw Probujacych Udawać Alfy?
Czy social proof do wymysl mysterego? No litosci... przeciez to nawet moi koledzy z dziecinstwa typowi AFC z podworka juz dawno to zauwazyli wiec nie bredz że to jakies rewolucyjne spostrzezenia. I oczywiscie mozesz probowac sie przypier.dalac ze to jest sprzeczne to ja ci powiem że zycie nie jest czarnobiale i nawet jesli ciebie za bardzo nie szanuje jako uwodziciela to nie znczy dla mnie tez ze wszystko co powiesz jest beznadziejne i niektore rzeczy mozesz miec cenne. Ale do tego jest potrzebny dystans do siebie

merlin Zobacz post
Witajcie!

Zacznijmy od tego, co znaczy słowo model. Czy model helikoptera jest identyczny z prawdziwą maszyną? śmiem twierdzić, że nie. Model ilustruje i daje przykład, pokazuje jak pewne rzeczy działają. Model w tym przypadku służy lepszemu zrozumieniu tego, co się dzieje i pomaga bardziej złożyć do kupy fragmenty. Podobnie jak w psychologii jest mnóstwo różnych modeli osobowości człowieka oraz terapii, tak samo jest w przypadku uwodzenia. Są różne modele, które pomagają zrozumieć zachodzące procesy.

Co do postulowanej przez Ciebie prostoty, to co masz na myśli? Jakie masz propozycje? Widzisz, można upraszczać pewne rzeczy, ale wtedy skuteczność spada. Model zatem służy zrozumieniu tego, jak przebiegają ludzkie interakcje. W większości przypadków, dwie osoby się poznają, najpierw są trochę skrępowane, potem zaczynają stopniowo się otwierać i dopiero po jakimś czasie zaczynają czuć się bardziej komfortowo ze śmiałym dotykiem, intymnością, czy też rozmowami na prywatne tematy. Zdarzają się sytuacje, w których trafiasz na kobietę gotową na seks, której wpadłeś w oko. I ja miewałem takie sytuacje w życiu nie raz, nawet zdarzyło mi się kiedyś, gdy na imprezie jako WBAFC zostałem przeleciany.
OK, to jaki proponujesz model? Jakie zmiany? I na podstawie jakich przesłanek? Bądź konstruktywny.

Tak samo jak prosty system nie znaczy skuteczniejszy. System większości facetów to: "komplementuj, a potem zaproś do siebie".

O skuteczności MODELU (bo ja tu przedstawiam model, a nie system/schemat/algorytm/procedury) decyduje jego zgodność z rzeczywistością, a dokładniej jak największa statystyczna zgodność z rzeczywistością. Jednym słowem, podchodzenie do kobiet z klasycznym tekstem "Fajne buty. Chcesz się ruchać?" będzie działać, ale nie w połowie przypadków, być może w jednym na tysiąc, albo i więcej.

Merlin
Zacznijmy od konca:
Przyczepie się w twoim stylu: czy model czasem to nie to samo system? Więc sam sprawdź http://pl.wikipedia.org/wiki/Model
Prosty nie znaczy skuteczniejszy? Czy zatem jeśli oba są choojowe to wybierzesz ten skomplikowany, ponieważ lepiej się prezentuje? Zatem polecam mehow game będziesz mogl się pozastanawiac jaka jest roznica miedzy chase cykle a microloop, a dymanie ci tymczasem ucieknie, a sam mogles sobie oszczedzic sporo czasu.

Mój model? Oczywiście ze umieszcze. Wtedy ty będziesz mogl sobie poszydzic, ale do czasu kiedy go nie sprobujesz Ale najpierw musi przejść testy w rzeczywistości ogolny zarys mam, choc potrzebuje jeszcze kilka uzpelnien. I oczywiscie bedzie niejako w opozycji do calego postmyseryowego govna

merlin Zobacz post
Witajcie!
Tego zdania nie powinienem komentować, ale żeby być szczerym, to stosujesz właśnie triki erystyczne, tym bardziej, że nigdy nie próbowałeś tego modelu, nie sprawdziłeś, czy dobrze rozumiesz, ale dostrzegłeś coś podobnego do czegoś, co znasz i od razu bombardujesz. Bo jakim naukowym sposobem możesz wiedzieć, że jest ona niewypałem?

Repins nigdzie nie napisał, że MM to nauka. Napisał, że opiera się na nauce. Żeby MM było nauką, musiałoby mieć przynajmniej opracowaną metodologię, zespół definicji i paradygmatów.

Odnośnie Bułki i Vekana, to powiedz Hasta, jaką masz próbkę statystyczną? Tak tylko pytam.

Merlin
1.Skąd pewność ile razy probowalem MYSERY GAME?
2. Bronisz całej MM a jednoczesnie chcesz ja doskonalić, kwestionując jej elementy (akurat ja tez Nie masz czasem wrazenia zatem ze zaprzeczasz sobie?
3.Jakim naukowym sposobem wiem ze MM niewypal? Żeby teoria miala racje naukowa musi przejść test weryfikacji, w której każdy z jej elementow musi być prawda. Przykład: NEG. Odpowiedz twierdzaca na ten element pociąga całą teorię na dno (patrząc naukowo).
No chyba że chcesz naginac kryteria weryfikacji z naukowych na prawie naukowe, lub przyznac się do bledu, A może zaczniesz cos ściemniać ze statystyka albo uznasz wreszcie ze to tylko jakas dobrze sprzedana teoria?
4. MM opiera się na nauce? A może napisz jeszcze ze Stalin był wybitnym jezykozanwcą (mało znany fakt)?
5. Buła i bekan? Ok. 200 podejść, target: zwykle pasztety. Skuteczność mierna; poniżej 5% zamkniec NC, totalnie zjebane podejscia kiedy laski szukaly dymania, oczywiście to tylko ich trening, ale co ciekawe nawet jeśli mieli wolne od trenowania, to też choojowo wychodzilo, przynajmniej ja sam nie miałem się co wstydzic. Tak tylko dpowiadam

merlin Zobacz post
Witajcie!
No widzisz, ja mam inne podejście. I to kompletnie. Ja wolałbym właśnie, żeby dziewczyna lubiła mnie za to, jaki jestem. Za to, że mam takie a nie inne życie (co komunikuję opowiadając jej np. jakąś historię), albo, że się szanuję i nie pozwolę sobie na bezkarne docinanie mi (np. rzucając uszczypliwego nega). Nie chcę, żeby laska na mnie leciała, bo umiem lewitować monetę, jestem mistrzem gry w łapki, albo świetnie balansuję piłkę na nosie niczym foka. Nie chcę robić interesujących rzeczy, chcę być interesujący. Nie chcę być zabawny, chcę mieć poczucie humoru. Nie chcę mówić ciekawych rzeczy, chcę być interesujący.
Merlin
Co do magic trics, to temat dosyć kontrowersyjny i oczywiście, że próbujesz mnie wyszydzić nie zdając sobie sprawy że to może być potężna broń wyjebująca wysoko atraction i budująca automatycznie social, silniejsza od najlepszej gadki? Odpowiedz mi tylko skąd taki niezbyt mądry wniosek że facet który zrobi zgrabny trik nie może być interesujący? Otóż obawiam się że dla samicy w pierwszych minutach znajomości nawet bardziej niż ten który jest świetnym mówcą czyli ma bajerę.
Cóż jeśli myślisz że PUA trics to granie serenady na kutasie czy klaunowanie z piłką to zapomnij o nich, już lepiej opowiadaj ciekawe DHV, z których połowy pewnie nie dosłyszy. I nawet nie napiszę że zaprzeczasz sam sobie pisząc, żeby cię lubiła za to jaki jesteś i jednocześnie szukasz metod perswazji i autoprezentacji, czy odwracania argumentów.
Zauważ że każdą obrone i atak na moje trics można odnieść do twojej bajery, jedno i drugie wymaga praktyki i cierpliwości.
I teraz cię zaskoczę najbardziej: Otóż nie jestem zadeklarowanym orędownikiem trików, podobnie jak całej MM, tylko zauważam że ten element z MM ma pewnie najpotężniejsze działanie w tym systemie i to szczególnie dobrze może w trudnych środowiskach (np w klubie gogo, w którym planuje to wyprówbować), ale to już kieruję do dlugotrwalych praktyków trików niech oni się lepiej wypowiedzą. Wnioskuję że znów bedziesz wygrzebywał takie interpretacje tych słów aby usiłować pokazać mi sprzeczność logiczną w moich wywodach, dlatego uprzedzam twoje przewidywalne posuniecie.

merlin Zobacz post
Witajcie!
Wyciągnięcie wniosków takich jakie Ty wyciągnąłeś nie ma nic wspólnego z inteligencją. Przecież nawet osoby bardzo inteligentne, takie jak Hawking też popełniają błędy. Ot choćby ostatnio się przyznał, że prawdopodobnie większość jego teorii z "Krótkiej Historii Czasu" może być mylna.
A problemy Mysterego myślę, że nieco nadinterpretujesz. Nie znasz kolesia, znasz tylko pewien wycinek powieści, która JEST OPARTA na faktach. A raczej oparta na subiektywnych wspomnieniach. Moim zdaniem załamał się on dlatego, że po prostu uzależniał swoje emocje najpierw od swojego ojca alkoholika, a później od Katyi. Był niedowartościowany i potrzebował miłości. Ale i Ty masz jakieś problemy, Hasta. Nie ma ludzi w pełni bez problemów, ani kompleklsów.
Wielu wędkarzy łowi ryby bo lubią to robić. Często wypuszczają te stworzenia, bo nie są im potrzebne do życia. Czy to czyni z nich kiepskich wędkarzy?
Merlin
Dal mnie to jest tylko komunikat, że nie wychodzilo ci domykanie więc się skupiłeś na przyjemności flirtowania, wiec metafora o moczeniu kija dobrze oddaje te role.
Fakt nie dowiemy się pewnie nigdy dlaczego Mystery niemal sfiksował, ale zwrócę uwagę tylko na 1 niebezpieczeństwo: podporządkowania życia pikapowi i przewartościowania życia pod kątem zaliczania lasek. Trochę jak deal z diabłem, dusza za dymanie. Ale pamiętaj że kiedyś przychodzi rachunek.
Cała błyskoteka, triki czy jakieś obmyślone historie, bezmyślne riposty czy kurczowe trzymanie się procedur są jak pewien kamuflaż tworzący iluzję człowieka, takiego którego być może niejestes gotowy zostac czy też jak kombinezon krępujący twoją kreatywność. Najgorsze jest oczywiście relacje miedzyludzkie traktowac jako gre (już szczególnie widoczne przy Mehow metod – np. tekst bulki niemal do każdej dziewczynypo przedstawieniu się „zupełnie jak moja babcia” rzygać się chciało słysząc to stale), a ja osobiście wierzę że taka iluzja w końcu musi głosno pierdolnąć, stąd wnioskuję o problemach psychicznych pana Mysery ale mogę się oczywiście mylić. Osobniki bulkovekanowe nie rokowali najlepiej, mimo że myśleli że są najlepsi w kraju (teraz to pewnie już w Europie) I to nie jest żart! Wniosek pewnie mylny wyciągam, uważajcie na fałszywe autorytety. Z doświadczenia kiedy sam trenowałem regularnie metodę Mehowa (przypomne dla niewtajemniczonych że jest to pewna modyfikacja MM, oceniając realnie nawet mniej skuteczna od oryginału), to życie moje wewnętrzne zaczęło przypominać bardziej hell niż heaven.
Wiesz najbardziej mnie osobiście razi w tym całym biznesie, że tzw nasi trenerzy czy też guruPUA generalnie trzymacie sztamę, coś cichej zmowy, a konkurencja miedzy wami i otwartość na rozwój to jest iluzja, podobnie jak kilka lat temu na rynku telekomunikacyjnym oligopol: era, plus, idea. Na pozór różni faktycznie niemal identyczni, co najlepiej uważam pokazuje twój przykład w obronie bulki i bekana (przykładów mam więcej).

Ostatnio edytowane przez Merlin ; 05.06.2010 o 15:43 Powód: 6 postów pod rząd... Znowu brak edycji, czy też odpisania na kilka postów w jednej wiadomości...
Odpowiedź z Cytatem Quote selected text

stare 04.06.2010, 03:05
repins repins jest nieaktywny
Moderator

repins jest znany wszystkim dookołarepins jest znany wszystkim dookołarepins jest znany wszystkim dookołarepins jest znany wszystkim dookołarepins jest znany wszystkim dookołarepins jest znany wszystkim dookoła
hasta Zobacz post
4. MM opiera się na nauce? A może napisz jeszcze ze Stalin był wybitnym jezykozanwcą (mało znany fakt)?
Ja to stwierdziłem. I nadal tak uważam - MM opiera się na psychologii, która jest nauką. Kilka przykładów, żeby nie było, że rzuciłem słowa na wiatr:

Neg:
"Sądzimy, że osoby dostrzegające nasze rysy i skazy są inteligentne i bardziej interesujące w porównaniu z tymi, które widzą jedynie pozytywy."
Oczywiście nie można przesadzić, ponieważ:
"Częściej czujemy większą sympatię w stosunku do tych osób, które oceniają nas pozytywnie, niż do tych, które wyrażają o nas opinie negatywne."

Kwalifikacja:
"Chcemy mieć pewność, że otrzymywane pochwały są szczere i rozumne."

A3 po A2:
"Efekt zysku – straty - zjawisko polegające na tym, że tym bardziej lubimy daną osobę, im więcej wysiłku musieliśmy włożyć w zmianę jej pierwotnej opinii o nas, natomiast tym mniej, im więcej jej pierwotnej sympatii straciliśmy
Dwa warunki zajścia tego efektu:
a) postawy negatywne zastępujemy postawami pozytywnymi dotyczącymi tej samej cechy
b) zmiana postaw musi zachodzić stopniowo
– zysk daje lepsze rezultaty niż stale pozytywna ocena
– starta jest bardziej dotkliwa, niż stała negatywna ocena"

Cytaty z "Serce i umysł" E. Aronsona (psychologia społeczna), rozdział 10. "Atrakcyjność interpersonalna".

Możesz mieć inne poglądy na wiele spraw. Szanuję to i wierzę, że konstruktywna krytyka jest...konstruktywna. Nie zmienia to faktu, że Twoje posty są przeze mnie odbierane bardzo negatywnie ze względu na wrażenie braku szacunku dla współrozmówców. Mam nadzieję, że to tylko moje złudzenie, a w rzeczywistości jesteś wartościowym człowiekiem szanującym innych.

Pozdrawiam,
Sniper

"Doświadczenie to nie to, co nam się przydarza, ale to, co robimy z tym, co nam się przydarza."

Ten post Ci pomógł? A może innych osób z tego wątku? Podziękuj autorom klikając na ikonę przy ich postach i daj im punkt reputacji!

stare 04.06.2010, 23:47
Sniper Sniper jest nieaktywny
Moderator

Sniper jest znany wszystkim dookołaSniper jest znany wszystkim dookołaSniper jest znany wszystkim dookołaSniper jest znany wszystkim dookołaSniper jest znany wszystkim dookołaSniper jest znany wszystkim dookoła
Ja również odbieram posty hasty bardzo agresywnie.
Pisałem już to w innym temacie.
Momentami te wypowiedzi niesamowicie mnie irytują - ton w jakim są napisane.

Szczerze, chciałbym Cię hasta poznać. Wzbudzasz niesamowite kontrowersje. Wygląda to tak, jak byś miał zaraz napisać. "Jeśli ktoś chce skorzystać z fachowego oka PUAhasta i umówić się na szkolenie niech pisze na PW"

Może masz sporo racji? - Ale niestety brakuje dowodów. Hasta? Ktoś Ty jest?
Pokaż co potrafisz, naucz nas tego co sam umiesz? Czego się nauczyłeś i do jakich wniosków doszedłeś?

Czy MM nie działa? Uważam, że działa, ale nie dla każdego, bo każdy jest inny i każdy stosuje inne metody.

Czy tekst w stylu: "ej mała, jest pała do zrobienia - nie działa? Oczywiście, że działa, ale nie dla każdego.

Jeżeli masz opracowane jakieś metody, którymi chcesz się podzielić to je ładnie opisz.
Jeśli lubisz szybkie numerki, czyli interesuje Cię dymanie lasek i to jest finał i sens uwodzenia - Świetnie! Pewnie nie Ty jeden masz taki cel, nie Ty jeden masz takie podejście, ale może kiedy otworzyłeś już te drzwi, kolejni faceci nie będą musieli powtarzać Twoich błędów?

Pozdrawiam
Sniper v1.0

stare 05.06.2010, 14:02
hasta hasta jest nieaktywny
Ciekawski

hasta nie ma jeszcze żadnej reputacji
Oczywiscie sniper możesz to odbierać jak chcesz twoja sprawa. Moje intencje pewnie są złożone ale możesz być pewien, że chcę ostrzec pocztkujacych przed MM poniewaz ten bullshit glownie przeszkadza a nie pomaga w uwodzeniu. Dlatego kwestionuję same podstawy podejscia w stylu MM do kobiety jak saper do bomby, w których zanim podejdziesz juz jestes zasabotowany wlasnymi myslami.
Z MM nie wykluczam jedynie inkorporowania magic tricks (bo to jest glowna sila tej metody uwazam), no i oczywiscie social proof (ale to przeciez nawet trudno nazywac odkryciem mysterego!)
Pewnie czegoś się nauczyłem dotychczas, ale też nie ukrywam że muszę się jeszcze wiele uczyć. Wiem że niektórzy są lepsi ode mnie jak inni gorsi w temacie. Z tego co wiem na pewno, to tylko bulki i bekany myślą że są najlepsi w kraju buahahaha! Niech zyje nawet nie tyle skromnosc co poczucie rzeczywistosci.
Sposób nowego podejścia do tematu uwodzenia zaprezentuję wkrótce w innym wątku. A i ustawić się mozemy jesli jesteś z Wawy. Ja się może przekonam że Mysery(nędza) Metod działa, wtedy odszczekam wszystko co napisalem (ale jakos dziwnie jestem spokojny) albo ty przekonasz się że mozna inaczej. Oczywiscie też możemy obaj dać dupy
A swoja droga poruszyles kolejny ciekawy watek, demonstracje umiejetnosci przez naszych guru PUA.
W sumie skoro sa tacy zajebisci to dlaczego tego unikaja? Moze to być przeciez swietna promocja ich produktu. Odpowiem ci zatem, ci guru ktorych widzialem w akcji radzili sobie bardzo niemrawo albo beznadziejnie i to nawet nie z najostrzymi laskami tylko przecietniarami (chyba zapomnieli ze 6 czasem jest trudniejsza od 9). Przykladow kompromitacji naszych guru mam wiele, podparte są one swiadectwem innych osob.

stare 05.06.2010, 19:24
Moderator

Sniper jest znany wszystkim dookołaSniper jest znany wszystkim dookołaSniper jest znany wszystkim dookołaSniper jest znany wszystkim dookołaSniper jest znany wszystkim dookołaSniper jest znany wszystkim dookoła
Wiedziałem, że napiszesz o umiejętnościach niektórych trenerów.
Powiem Ci tak, ja osobiście uczę jeździć konno, chociaż sam wsiadam dosłownie raz w roku na konia. Wiem na czym polega jazda konna, jak funkcjonuje koń - jak myśli, wiem jak się z nim dogadać i wiem też na co zwracać uwagę - jakie błędy się popełnia. Potrafię te błędy wyłapać i komuś je wyjaśnić i pomóc poprawić. Żebym dobrze jeździł musiałbym codziennie to robić (w praktyce) w innym wypadku spada kondycja, mięśnie tracą siłę... ale wiedzę teoretyczną nadal posiadam. Gdybym chciał się poprawić musiałbym zacząć solidnie trenować.
Od trenera wymagam odpowiedniej postawy. Tego jakim ta osoba jest człowiekiem jak się z tym kimś dogaduję i czy dobrze się bawię. Trener ma za zadanie mobilizować i wyłapać błędy. Samemu jest cholernie trudno te błędy dostrzec. Dotyczy to zarówno jazdy konnej jak i uwodzenia. Sam możesz być super wyuczonym, ale nie dostrzeżesz tych błędów, które zauważy koleś po 2 miesiącach nauki. Musi być obserwator z zewnątrz.

Ostatnio na zlocie jeden z uczestników powiedział do mnie coś w stylu: "pierdolić trenerów, patrz sami nic nie wyrywają - popatrz na mnie! Jestem w temacie 3 miesiące i jak mi idzie!"
Tylko ten kolega nie zwrócił uwagi na drobne szczegóły
1. wcześniej na imprezach tak mu nie szło
2. pierwszy raz tak dobrze mu się imprezuje
nie zwrócił uwagi na to, że ma niesamowitą energię, czuje się świetnie! Ale czemu tak jest?
Według mnie to jest to! Chodzi o dobry, pozytywny stan. O coś co wychodzi z Twojego wnętrza - po prostu czujesz się świetnie, komfortowo to i na luzie poznajesz laski. Jest to wtedy bardzo naturalne i nie potrzebujesz żadnych metod. Ale lepiej idzie, kiedy masz w zanadrzu jakieś fajne pomysły, triki, sztuczki. Kiedy masz o czym z kobietą porozmawiać i nie jest to temat szkoły i pogody. Wydaje mi się, że prawda leży po środku - nie należ trzymać się kurczowo danej metody tylko wykorzystywać elementy które nam odpowiadają. Nie należy również, według mnie, negować żadnej metody - nie działa dla Ciebie, ale działa u innego.

To tak, jakbyśmy chcieli w reklamie wykorzystać wszystkie psychologiczne metody jakie zostały odkryte - po prostu się nie da. Wykorzystujesz to co Ci się najbardziej podoba.

Bardzo często zdarza się tak, że kolesiowi, który zacznie przerabiać materiały z for i książek z tematyki PUA najzwyczajniej odpierdala. Skupia się na metodach, a nie "cieszy się jazdą do celu"
Znam chłopaka, który we Wrocku zrobił ok 1000 podejść, stosował różne otwieracze - co z tego? Nic, oprócz tego, że może podejść do każdej laski. Dziewczyny w jego towarzystwie czują się źle, widzą go jako czubka, jakiegoś kretyna. Do tego kolega uważa, że musi podchodzić do dziewczyn z "twardą, sztywną, męską ramą" - no proszę! czy o to chodzi? Raczej nie
Ale nie można też tak wszystkiego uogólniać. Różni ludzie się trafiają, każdy jest inny - nawet te czubki znajdą laski, które będą na nich "leciały"
Trenerzy, którzy są według Ciebie do dupy, dla innego są zajebiści, bo pewnie komuś udało im się pomóc.
Jeśli ktoś uważa że umie lepiej, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby otworzyć własną szkołę. Stosować własne metody i przyciągać klientów, którym te metody będą pomocne.

Pozdrawiam
Bartek

stare 05.06.2010, 20:23
Merlin Merlin jest nieaktywny
Administrator i Trener

Merlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczem
Wyślij wiadomość Gadu-Gadu do użytkownika Merlin
Postów hasty nie zamierzam komentować, ot choćby z powodu złości, goryczy i agresji bijącej z jego postów. Gdyby nie używał obraźliwego przekręcania nicków, ani nie stosował cynicznych docinków w stylu "nasz malutki milutki merlin", ani wypisywał tekstów, że nie można się zmienić (całokształt jego twórczości, a nie tylko ten temat), może i podjąłbym dyskusję. Jednakże trzeba się szanować.

Sniper, myślę, że dotknąłeś istoty problemu. Gdyby nie trenerzy, którzy poświęcają większość swojego życia na to, co robią, nie byłoby 90% e-booków, teorii, książek, kaset, seminariów... Jedyny osobami, które zrobiły Zlot na dużą skalę, a nie zarabiają na uwodzeniu byli chłopaki z Pickup Squadu. Czy poszedłbyś do lekarza na operację, jeśli lekarz ten robi to tylko tak na wyrywki, od niechcenia, czy wolałbyś zaufać komuś, dla kogo jest to całe jego życie?

Bycie PUA a bycie trenerem to dwie różne rzeczy. To tak jak różnica między piłkarzem, a trenerem piłki nożnej. Obaj zajmują się piłką nożną, ale zestaw umiejętności jest kompletnie inny. Przykład? Leo Benhaaker - beznadziejny piłkarz, nic nie osiągnął kopiąc tą dmuchaną szmatę, ale świetny trener. Grzegorz Lato - wyjątkowy piłkarz, utalentowany zawodnik, ale trener jak z koziej....

Trenerzy, i jeszcze raz to powiem, nie są "ruchaczami na potęgę". To nie cyborgi, które mają 80% NC, 70% KC i 60% FC.

W moim przypadku proporcje rozkładają się mniej więcej tak: udane otwarcia to ok. 50%, NC to powiedzmy ok. 25%, KC to ok. 5%, z tym tego powiedzmy połowa to FC/GC. Kurcze, tylko 2,5% skuteczności! Z drugiej strony to jedna na 40-50 kobiet, z którymi jest coś konkretnego. Teraz niech każdy sobie zada pytanie, czy ma tak samo powtarzalne wyniki. Bo taka skuteczność sprawia, że spokojnie co tydzień mogę mieć nową kobietę (obecnie jestem w związku).

SeduPedia.org
PUA

Również: Pick Up Artist, Venusian Artist, Sztukmistrz;

1. Mężczyzna uprawiający Grę i odnoszący na tym polu sukcesy; Jest to stan umiejętności i wiedzy, wynikającej w opanowaniu w stopniu mistrzowskim Metody lub Metod, do którego dąży każdy członek Społeczności, każdy kto zgłębia sztukę uwodzenia. Początkowo mianem PUA określano każdego, kto prowadził Grę, jednak w ciągu lat zaczęto wyróżniać tym mianem tylko tych, którzy wcielają w życie zasady Gry w stopniu, który określa ich Styl Życia. Miano PUA otrzymuje się zwyczajowo od innych członków Społeczności, dlatego samozwańczy PUA mogą w łatwy sposób stać się jej banitami;

2. Mężczyzna odnoszący sukcesy w uwodzeniu Kobiet nie korzystając z żadnej z popularnych Metod, wykorzystując natomiast swoje indywidualne predyspozycje (tzw. Naturals PUA).
Warunki

Według wspomnień jednego z najsłynniejszych Graczy - Style, warunkiem który został uznany za wystarczający, by Społeczność nazwała go PUA, było zamknięcie w efektownym stylu dwóch pięknych Kobiet stosując Kiss Close oraz kilku innych, stosując Number Close w ciągu jednego wieczora, na oczach innych Graczy.
Myślę, że ostatni przykład, z życia Style'a ładnie ilustruje, co to znaczy być PUA. Oznacza to powtarzalne efekty, a nie 100% skuteczność.

Problem polega na tym, że w Polsce PUA są postrzegani jako półbogowie. Cieszy mnie to, że Adept i Tupak tak samo starają się zniszczyć ten porąbany sposób postrzegania PUA. Niestety, jest w pewnym sensie obarczone ryzykiem, że młodzi fascynaci nie będą już tak jak kiedyś szaleńczo zapisywać się na szkolenia. Ale z drugiej strony jest plus, bo będzie więcej solidnych i inteligentnych Graczy, którzy będą przychodzić na szkolenia w sposób przemyślany oczekując pomocy, a nie cudów.

Są różne powody, dla których trenerzy nie występują publicznie. Jedna rzecz to ostracyzm społeczny podobny do tych wszystkich zdjęć, na których niezwykle seksowna gwiazda zostaje sfotografowana bez makijażu. Jedno podejście, dwóch baranów, co lubią siać sensację na Forach i coś, co normalnie mieści się w statystyce jest uznane za dowód braku kompetencji. Z tego też powodu cenię sobie Mehowa, bo gdy BadBoy stwierdził, że nie pojawi się w klubie tam, gdzie wszyscy, podejrzewam, że obawiając się ewentualnej wpadki, to o tyle Mehow właśnie bawił się i plażował z nami. Widziałem jak jakiś set go zlał perfidnie, ale takie jest życie. To jest właśnie ta druga rzecz, dla której lubię się bawić wyłącznie w gronie moich kursantów, czy też ludzi, których znam już trochę. Nie gapią się jak sroki w gnat i nie robią tego, co czasem niektórzy rzucając nega w stylu "ale masz chujową bluzkę", albo dosłownie w 5 stając za moimi plecami i nasłuchując.

Pozdrawiam ciepło,
Merlin

Admin i Główny Trener SeduceYourLife.com

Zanim napiszesz na forum, przeczytaj Regulamin. | Zanim poprosisz o poradę na privie, przeczytaj ten post.

Ten post Ci pomógł? A może innych osób z tego wątku? Podziękuj autorom klikając na ikonę przy ich postach i daj im punkt reputacji!

stare 09.06.2010, 22:04
Synek Synek jest nieaktywny
Użytkownik

Synek nie ma jeszcze żadnej reputacji
Jakby ta dyskusja miała jakiekolwiek znaczenie, ruszcie się z domu bo przyjdzie ktoś taki jak ja albo ktoś z ludzi którzy też dużo działają i wydyma wasze przyszłe żony.

Pozdrawiam, do zobaczenia w klubie.
Nulla dies sine linea

stare 10.06.2010, 00:11
Moderator

Synek Zobacz post
Jakby ta dyskusja miała jakiekolwiek znaczenie, ruszcie się z domu bo przyjdzie ktoś taki jak ja albo ktoś z ludzi którzy też dużo działają i wydyma wasze przyszłe żony.

Pozdrawiam, do zobaczenia w klubie.
Twój post jest trochę nie na miejscu. A właściwie ton. Poczułem się plażowany? Manipulowany? (ton, agresja - m.in o to chodziło w poprzednich postach), ale sama koncepcja i uwaga ma jakiś sens

"chłopaki, nie ma co się sprzeczać. Lepiej idźmy się bawić i poznawać miłe, piękne i rozpalone kobiety, które w tej chwili potrzebują prawdziwych mężczyzn. Do zobaczenie w klubie"

Tak byłoby zdecydowanie lepiej

stare 10.06.2010, 01:46
Merlin Merlin jest nieaktywny
Administrator i Trener

Merlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczemMerlin jest starym wyjadaczem
Wyślij wiadomość Gadu-Gadu do użytkownika Merlin
Hehehe, Synek należy do tych, co jak powiedzą, to konkretnie. David X się dobrze sprawdził, jak widzę. Fakt faktem, że bezsensowne w większości przypadków jest spieranie się o całokształt czegoś. Przykładowo, van Gogh namalował wiele świetnych obrazów, ale wiele też całkiem przeciętnych. Trzeba koncentrować się na konkretach i pozytywach. Dyskusja jako sztuka sama w sobie jest bez sensu.

Wszystkie wskazówki, podpowiedzi, czy opinie zawsze są mile widziane i mogą być pomocne. Byle było to konkretne i na jakimś poziomie, a nie gadanie, że impresjonizm jest brzydki.

Pozdrawiam ciepło,
Merlin

Admin i Główny Trener SeduceYourLife.com

Zanim napiszesz na forum, przeczytaj Regulamin. | Zanim poprosisz o poradę na privie, przeczytaj ten post.

stare 11.06.2010, 14:30
Feniks Feniks jest nieaktywny
Aktywny Użytkownik

Feniks ma olbrzymią sławęFeniks ma olbrzymią sławęFeniks ma olbrzymią sławęFeniks ma olbrzymią sławęFeniks ma olbrzymią sławęFeniks ma olbrzymią sławęFeniks ma olbrzymią sławę
Ja nie wiem Merlin po co Ty się wdajesz w dyskusje z debilem. Robisz bana na IP i nie ma chwasta na forum.
Nowy e-book "Szybki seks w pigułce" - czyli jak szybko i sprawnie doprowadzić do ONS ku uciesze kobiety

Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania