Szybka rejestracja
Członkostwo na naszym Forum jest bezpłatne. Zakładając konto uzyskasz natychmiastowy dostęp do wszystkich funkcji i będziesz mógł zacząć zgłębiać tajniki uwodzenia. Rejestracja zajmuje chwilkę i jest absolutnie bezpłatna, zatem wypełnij poniższy formularz i przyłącz się do nas już teraz!
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
Ostatnio zainteresowałem się Open Lopsami. Czym jest ta technika ? Wyjaśnię na drobnym przykładzie:
Rozmawiam z dziewczyną, jestem w trakcie opowiadania wspaniałej przygody jaką niedawno przezyłem i kiedy ona jest już mocno zainteresowana jak to się zakończyło, przerywam i mówie: nie mogę Ci teraz powiedzieć, chodźmy w inne miejsce, nie chcę aby ktoś to usłyszał albo: dokończe za 5 minut. Poprostu wzbudzamy jej ciekawość, a jak wiadomo kobiety są emocjonalne więc warto grać na ich emocjach. Inny przykład, gdy podoba nam się coś w kobiecie, mówimy jej to ale w nieco innym stylu - wiesz jesteś wrażliwą dziewczyną, a ja takie lubie ponadto masz 2 inne super cechy 1 z nich - masz wspaniałe poczucie humoru i kiedy ona zapyta o tą 3 ceche odpowiadamy: a ostatnią i najsłodzą cechą jest ... powiem Ci kiedy indziej/gdy Cię lepiej poznam/za 10 minut Gwarantuje że laski będą co chwila nawiązywały do tego, więc można pojechać persfazją - rozumiem, że Cię to zaintrygowało, ale gdy ze mna teraz rozmawiasz spróbuj o tym przez jakis czas nie myslec A co zrobić, jeśli ona nie ma żadnych wspaniałych cech albo jeszcze ich nie odkryliśmy, a chcemy w tej chwili tego uzyć ? Można pojechać rytynką - 4 uśmiechy, opowiedzieć jej o tych 3 a gdy ona spyta o 4 odpowiadamy/ powiem Ci innym razem, ale teraz sprubuj o tym nie myslec Zapraszam do testowania tej techniki, czekam na Wasze komentarze
Myślę pozytywnie, czuję się dobrze i DZIAŁAM !
![]() WERT zawsze do przodu to dziewczyny są dla mnie, nie ja dla nich - Constantine86 Kluczem do bycia liderem nie jest być rozlśniewającą gwiazdą. Kluczem do bycia liderem jest sprawić by inni sami zaczęli rozkwitać przy Tobie. - Merlin |
|
|
|
|
hmm to z pewnoscia sie sprawdzi. kobiety sa strasznie ciekawskie i jednak nieco prozne i poprostu one MUSZA to wiedziec
![]() mozna wplesc w to nieco slow kluczy... tych pobudzajacych emocje np. : -
- Nie CZUJE ze jestes gotowa aby poznac to co zauwazylem w twoim zachowaniu/sposobie bycia. Napewno jestes bardzo EMOCJONALNA dziewczyna ktora jest swiadoma swoich POTRZEB (wskaz na siebie), ale to jeszcze nie jest odpowiedni moment... |
|
|
||
|
Świetnie, że poruszyłeś to zagadnienie. Bardzo wartościowy artykuł na ten temat napisał Swinggcat, który nazywa Open Loopsy sukcesem w komunikacji z kobietami.
Lex retro non agit - Już nigdy nie obejrzę się za siebie!
|
|
|
|
Doskonaly temat!
Siega po najwyzszej polki NLP i jest szalenie skuteczne. Az sam sie dziwie sobie, ze o tym zagadnieniu zapomnialem... Rozwinieciem Open Loops jest Nested Loops (Zagniezdzone Petle). Caly trick polega na "przemyceniu" polecenia, historii, DHV-Spike, czegokolwiek, stosujac kilka Otwartych Petli. Zadanie nie jest latwe, ale do wycwiczenia. Schematycznie mozna to ujac tak: ukladamy min. 3 / max. 5 prostych historyjek z wyrazna pointa. Kazda z nich dzielimy na 2 czesci, rozdzielone w punkcie kulminacyjnym historyjki. Mamy zatem cos takiego: 1A + 1B 2A + 2B 3A + 3B 4A + 4B oraz S - spike. Nested Loop montujemy tak: 1A 2A 3A 4A S 4B 3B 2B 1B W takiej konfiguracji nasz Spike ma niesamowita sile razenia, bowiem Kroliczek ma dosc skutecznie zdjete filtry. Wasz,
Optic
![]() "Czuje się jak Jezus." - Duke o dawaniu Kino | "Nie ma rzeczywistości, jest tylko percepcja." - Rep | "Impreza przyszła do klubu." - LowRider o sobie Dance Seduction - Cry Close - Jak Otworzyć Knajpę Guide - Twister - Wrestling - Jeet Kune Do Uwodzenia |
|
|
|
Jak bedziesz mial czas podaj jakis przyklad z zycia wziety. Napewno ulatwi rozeznanie.
Bo z tego co rozumiem target chcac uzyskac dalszy ciag (pointe) historii wpada na S i go podswiadomie robi. Oczywiscie chcac przejsc krok dalej i uslyszec rozwiazanie historyjek tak ?
Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for the truth. ~Benjamin Disraeli
|
|
|
|
Kroko mowiac, jesli zastosujesz Open Loop to automatycznie "otwiera" Kroliczka na Twoje slowa; slucha Cie uwazniej, bo nie chce przegapic zakonczenia historyjki, lub nie chce tez zebys sie nie zniechecil przed jej opowiedzeniem. Nested Loops po prostu eskaluje ten efekt. Wasz,
Optic
![]() "Czuje się jak Jezus." - Duke o dawaniu Kino | "Nie ma rzeczywistości, jest tylko percepcja." - Rep | "Impreza przyszła do klubu." - LowRider o sobie Dance Seduction - Cry Close - Jak Otworzyć Knajpę Guide - Twister - Wrestling - Jeet Kune Do Uwodzenia |
|
|
|
To podobnie jak ktos o cos prosi co jest mu pilnie potrzebne wtedy mozna wykorzystac sytuacje i wyciagnac z niego wiecej niz chcemy w zamian. Taki szantaż w skromnym wydaniu.
BTW Jak komus podobaja sie takie "sztuczki" to polecam R.Caldini - Wywieranie wpływu na ludzi. Podam jeden przykład który mi się strasznie spodobał: Autor opisuje jak podchodzi do niego harcerzyk i proponuje bilety do cyrku za 5$. Oczywiście autor odmawia bo nie chce wydawac na to kasy, nie chce isc do cyrku. Wtedy harcerzyk nie prosi go dalej, nie namawia poprostu oferuje batony na za (nizsza cene) 1$. Autor czuł się zobowiązany żeby ulec, ponieważ harcerz także mu uległ nie nalegajac do zakupu nieszczesnych biletów za 5$. Do tego cena jest nizsza o 4$ , wiec jego sumienie bedzie mialo sie dobrze - nie wydał 5$ tylko 1-2$ na batony. Pozniej autor opisuje ze wogole nie zjadl tych batonow bo ich nie lubi. Podswiadomie wpadl w pulapkę... Tu chyba byla teoria kontrastu (1$-5$) i teoria wzajemnosci czy cos takiego. Kolejne było o tym jak ludzie łatwiej ulegają, kiedy im wyswiadczasz (Zamierzoną przez Ciebie) przysługe. Było też o sektach religijnych - jak dzialaja. Ale to by byl maly OffTop
Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for the truth. ~Benjamin Disraeli
|
|
|
|
sekty dzialaly w podobny sposob... kiedys o tym czytalem np. wychodzac z lotniska stali ludzie i rozdawali kwiaty jak przyjales w pewien sposob byles zobowiazany na krotka rozmowe potem akcja sie rozwijala dostawales cos jeszcze itd itd.
|
|
|
|
Niektore z tych technik owszem, maja zastosowanie w sargu, ale w ograniczonym zakresie. Moze nieco bardziej sie sprawdzi "Alchemia manipulacji" Bandler, La Valle. ![]() [edit] Mysle ze temat Open / Nested Loops zostal opisany dosc dokladnie, wiec smialo piszcie o innych technikach "przemycania" polecen. ![]() Wasz,
Optic
|
|
|
Mała korekta... Owszem, te techniki są skuteczne, ale np. to co opisałeś Wert nazwałbym raczej takeaway technique. Coś jej dajesz, co mówisz, ale potem jednak to zabierasz.
![]() To co jest powyżej opisane nie do końca chyba zgadza się z definicją loop'ów. Są to jak najbardziej skuteczne techniki, ale czy przypadkiem "open loop" i "nested loop" nie znaczą czegoś nieco innego?Loop - pętla, czyli powtarzający się proces/wzorzec myślenia, działania, mówienia itp. Loopem jest np. palenie, lub też ciągłe myślenie o jakiejś sprawie. Cały czas powtarzający się, w ogóle lub niewiele zmieniający się wzorzec. Open Loop - pętla otwarta, czyli taka, która działa non-stop. Przykładowo, montowanie takiej pętli kończy się słowami "...coraz to mocniej, mocniej i mocniej", "...i tak wciąż, na nowo, w kółko, i w kółko", "...robisz to ponownie, ponownie i ponownie". Doskonałe do łączenia z sugestiami wzmacaniającymi, np.: "...i nagle odkrywasz, że stajesz się coraz to odważniejsza". Nested Loop - loop zakotwiczony na dowolnym bodźcu wewnętrznym, bądź zewnętrznym. Dzięki temu łączymy myśl z danym działaniem. Najprostszy przykład: "za każdym razem, gdy spojrzyć na te kwiaty ode mnie, będziesz mogła sobie o mnie przypomnieć". Inne przykłady "...i twarz tej osoby, może nagle pojawić się w najmniej oczekiwanych sytuacjach, np. gdy wstajesz rano, lub kładziesz się spać w nocy..." Poprawcie mnie, jeśli się mylę, bo nigdzie nie mogłem był znaleźć jasne, prostej definicji słownikowej. Pozdrawiam ciepło, merlin ![]() Admin i Główny Trener SeduceYourLife.com Zanim napiszesz na forum, przeczytaj Regulamin. | Zanim poprosisz o poradę na privie, przeczytaj ten post. Ten post Ci pomógł? A może innych osób z tego wątku? Podziękuj autorom klikając na ikonę przy ich postach i daj im punkt reputacji! |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|