Szkolenie Uwodziciel™Nuklearna Pewność Siebie™Szkolenie indywidualneDVD z Konferencji P.E.N.I.S.™ 2011aForum SeduceYourLife.com™

Maciej `Merlin` Moroz

Zdjęcie Merlina
  • Telefon:
  • +48 71 758 49 22
  • +48 502 56 86 26
  • Gadu-Gadu:
  • Merlin GG: 887012 887012
  • Email:
SeduceYourLife na Facebook

Bądź na bieżąco z wydarzeniami jakie nam towarzyszą i pamiętaj:

Nie przegap eventów!

SeduceYourLife na YouTube

Już dziś zobacz nasz kanał i poznaj nasze możliwości oglądając fimy na YouTube!

Kanały RSS są chwilowo wyłączone.

Bezpłatny Kurs Uwodzenia na E-mail!

Imię:
Email:
Polityka prywatności

Media

Superstacja Telewizja Regionalna Gazeta Dziennik RMF FM Radio Dla Ciebie Telewizja TVN24 Dzien Dobry TVN Eska Gazeta Wroclawska Radio Traffic Tygodnik Wroclawski PC Word Komputer Onet Wirtualna Polska MoveOut Magazine wSzczecinie.pl Kanał YouTube Facebook

Czy wiesz, że...

Nasze Forum o uwodzeniu jest jednym z najstarszych i największych w polskim Internecie.

Na forum

• porsche55555
Użytkowników na forum: 19
  • Zalogowanych: 1
  • Gości: 18
Statystyki:
  • Tematów: 3.293
  • Użytkowników: 7.778

Ostatnie tematy

22:41, 22-05-2012
Odpowiedzi: 47
Odsłon: 662
21:33, 22-05-2012
Odpowiedzi: 15
Odsłon: 1200
21:26, 22-05-2012
Odpowiedzi: 11
Odsłon: 89
15:58, 22-05-2012
Odpowiedzi: 5
Odsłon: 81
14:29, 22-05-2012
Odpowiedzi: 4
Odsłon: 41

Wróć   Forum Uwodzenie Kobiet :: SeduceYourLife.com > SeduceYourLife.com > The Best Of Forum

Nazwa użytkownika:
Hasło:
Potwierdź hasło:
E-mail:
Potwierdź e-mail:
Data ur.:    
Język forum

Zgadzam się zasadami forum

• Język forum:
Automatic Translations (Powered by Powered by Google):
Afrikaans Albanian Arabic Belarusian Bulgarian Catalan Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh Yiddish

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd

stare 03.08.2007, 00:51
Lex Lex jest nieaktywny
Użytkownik

Lex jest na dobrej drodze
Pomyślałem, że podziele się z Wami moim spojrzeniem na kwestię struktury otwieracza. Liczę na opinie co ewentualnie mógłbym zmienić/poprawić/ulepszyć w imię rozmowju mojej gry.

Czy może nazwać siebie graczem osobnik który nie zaczyna grać?
Kwestia openera jest szalenie istotna bez niego nie ma PU, bo nie zaczynamy Gry!

Jest cała masa sposobów na otwieranie. Można otworzyć directowo, na opinie lub openerem obserwacyjno - sytuacyjnym (kontekstowym). U podstaw jednak każdej struktury openera leży jakże proste pytanie: Czemu sam w sobie służy opener i czego od niego oczekujemy? Odpowiedzi nasuwają się dwie:

- Chcemy nawiązać łączność/kontakt z setem ale nie chcemy być potraktowani jako zagrożenie
- Chcemy powiedzieć coś oryginalnego, nie oklepany pick up line który słyszy od każdego AFC

Ok, to są moje cele teraz struktury która pozwoli je osiągnąć.

Faza 1 - Postawa przed openerem
O BL napisano setki postów, a więc: albo to jest szalenie ważne, albo gracze mają z tym problemy. Empirycznie sprawdziłem że oba wnioski są słuszne. Sam miewam problemy z BL i nastawieniem podczas podejścia. Ciągle muszę zwracać uwagę na:

- Stanie prosto, pewny krok
- Uśmiech podczas approach-u (wszak powinienem czerpać z niego radość)
- Głos, wszyscy w secie muszą mnie słyszeć. Tak więc odpowiednia projekcja głosu

Dla mnie osobiście to bardzo ważna cześć openera.

Faza 2 - Przywitanie
"Cześć..."
Powiedziane z uśmiechem na ustach i przyjaznym tonem głosu.

Faza 3 - Hook question
"... chciałbym zapytać czy wg was facet powinien przepuszczać kobiety w drzwiach
obrotowych"
Pytanie powinno być proste, jasne i klarowne. Skierowane do setu i zawierające zaproszenie
do odpowiedzi na nie. Jednocześnie powinno zawierać w sobie pewien element pozytywnego
zaskoczenia setu. Pytanie które nie zdarza się często.

Faza 4 - Przerwa na odpowiedź"Chyba powinien ja przepuścić"
Spokojnie czekam aż padnie odpowiedź

Faza 5 - Kalibracja odpowiedzi
"Wiesz wyglądacie mi na osoby obyte towarzysko"
Kalibruję odpowiedź i reaguję na nią w sposób który zachęci set do dalszej konwersacji ze mną, wplatam jednocześnie w to lekki DHV w postaci małego cold reading. Nie ma tak naprawdę w tym momencie znaczenia czy odpowiedź była zgodna z tym czego się spodziewaliśmy i tak należy spróbować skalibrować dla potrzeb przyszłej rozmowy.

Faza 6 - Dygresja na temat ich ewentualnej realcji w klimacie Cocky & Playful

Faza 7 - Back story
"Zapytałem was o to bo stanąłem przed takim dylematem. Wchodząc do L'Eclera dziś rano. Wiecie maja tam takie duże obrotowe drzwi. Będąc koło nich przez myśl mi przeszło czy powinienem przepuścić pewną panią w drzwiach. Postanowiłem zatrzymać je i wpuścić ją do środka. Wszedłem zaraz za nią i niechcący znów zatrzymałem drzwi blokując ją w środku. Kiedy opuściliśmy drzwi ona rzuciła do mnie z uśmiechem na twarzy: Trzeba było powiedzieć że chcesz napiwek."

Historyjka mająca za zadanie wyjaśnienie setowi po co tak naprawdę został otwarty. Sama w sobie powinna być zwięzła, ciekawa opowiedziana na pełnym luzie, W tym momencie pracuję na to by nie stać się "zagrożeniem". Buduję zainteresowanie i attraction poprzez bycie: ujmującym. Jeszcze jedna ważna kwestia którą poruszył Optic na PENISIE (chwała mu za to) ta historyjka nie musi być opowiedziana od razu podczas otwarcia powinna wynikać bardziej z samego postępu rozmowy.

I tym samym kończymy otwarcie i jedziemy dalej. Chyba to wszystko co wiem na temat otwarcia jeśli występują jakieś niedociągnięcia to proszę o informacje.
Lex retro non agit - Już nigdy nie obejrzę się za siebie!
Odpowiedź z Cytatem Quote selected text

stare 10.08.2007, 15:48
Mateusz Wert Mateusz Wert jest nieaktywny
Moderator

Mateusz Wert ma olbrzymi dar pomaganiaMateusz Wert ma olbrzymi dar pomaganiaMateusz Wert ma olbrzymi dar pomaganiaMateusz Wert ma olbrzymi dar pomaganiaMateusz Wert ma olbrzymi dar pomaganiaMateusz Wert ma olbrzymi dar pomaganiaMateusz Wert ma olbrzymi dar pomaganiaMateusz Wert ma olbrzymi dar pomaganiaMateusz Wert ma olbrzymi dar pomaganiaMateusz Wert ma olbrzymi dar pomagania
Mówi się, że do directa potrzeba mnóstwo energii, stąd nieraz są wyciągane błędne wnioski iż do indirecta wcale nie trzeba mieć energii. Ale wierzcie mi, że do mrożonych otwieraczy również jest potrzebna swoista świeżość. Nie mozna tego klepać jak wiersz, mimo że to mrożoy opener należy wkładać w niego uczucia, tak jakby problem istniał na prawde. Mało tego, należy słuchać co target odpowie i analizując jej słowa trzeba odbić piłeczke. To nie jest tak, że rzuca się opener one same gadaja, nie. Zwykle jest tak, ze to My musimy rozbudowac rozmowe i dopero wtedy one sie bardziej otworza
Myślę pozytywnie, czuję się dobrze i DZIAŁAM !

WERT zawsze do przodu

to dziewczyny są dla mnie, nie ja dla nich - Constantine86

Kluczem do bycia liderem nie jest być rozlśniewającą gwiazdą. Kluczem do bycia liderem jest sprawić by inni sami zaczęli rozkwitać przy Tobie. - Merlin

stare 09.07.2008, 13:52
Arturro Arturro jest nieaktywny
Użytkownik

Arturro nie ma jeszcze żadnej reputacji
Wyślij wiadomość Gadu-Gadu do użytkownika Arturro
Dokładnie wiem do czego zmierzasz Wert.
Pamiętam będąc ze znajomymi z branży, ze się tak wyrażę , w klubie po całonocnym plażowaniu zauważyłem pewną parkę. "Cześć dziewczyny , widzę, że siedzicie razem a mnie jest potrzebna szybka opinia na pewien temat...". W tym miejscu wyrecytowałem otwieracz. Tak wyrecytowałem tak jakbym czytał go prosto z karki jako zadanie domowe na lekcji języka polskiego po całonocnej, zakrapianej imprezie. Otwieracz był już stosowany wcześniej z dobrym skutkiem, lecz reakcja dziewczyn była dużo odbiegająca od oczekiwanej.
Wtedy zdałem sobie sprawę, że to nie tylko co się mówi , ale jak się mówi , chociażby byłby to setny raz.Wciąż należy go przedstawiać tak, jakby się robiło to pierwszy raz. Chodzi mi oczywiście o ukazanie emocji.

stare 09.07.2008, 18:22
Mr. Mind Mr. Mind jest nieaktywny
Użytkownik

Mr. Mind nie ma jeszcze żadnej reputacji
Bardzo ładnie opisane, aczkolwiek zastanawiam się czy nie powinno znaleźć się jeszcze miejsce na time constraint (zegarynke). Staram się używac przy każdym otwarciu, a już napewno przy dosiadaniu się do setu.

pozdrawiam,
Mr. Mind

stare 15.07.2008, 23:54
ret ret jest nieaktywny
Moderator

ret naprawdę się stara
ale zegarynka nie ma okreslnego miejsca w recytacji openera. cczy to na pcozatku czy po 1 ich odpowiedzi przed pytaniem dodatkowym etc... dlatego wazne ejst aby byla ciezko ja umeiscic w strukturze openera
no moze nie tyle ciezko umiescic co prowadzi to do nikad.
„Usuń ze swojego słownika słowo problem i zastąp słowem wyzwanie. Życie stanie się nagle bardziej podniecające i interesujące"

Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania