Szybka rejestracja
Członkostwo na naszym Forum jest bezpłatne. Zakładając konto uzyskasz natychmiastowy dostęp do wszystkich funkcji i będziesz mógł zacząć zgłębiać tajniki uwodzenia. Rejestracja zajmuje chwilkę i jest absolutnie bezpłatna, zatem wypełnij poniższy formularz i przyłącz się do nas już teraz!
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
Czołem Panowie i Panie!
Wszystko w porządalu? Mam nadzieję, że trzymacie się znakomiecie. Dziś naszła mnie ochota na przedstawienie wizualne oraz krótkie wyjaśnienie słowami pierwszej fazy uwodzenia, czyli - Otwarcie. Do stworzenia tego tematu kierowałem się myślą o Was, drodzy czytelnicy, mam nadzieję, że skorzystacie z zawartych tutaj informacji. Do dzieła! Zapoznajcie się powierzchownie z poniższą fotografią, wg kolejności strzałek. Taka jest moja mini-wizja pierwszej fazy uwodzenia. No tak, ale po co to wszystko? Przecież i bez tego jestem w stanie nauczyć się uwodzenia, czyż nie? Macie rację, ale osobiście uważam, że lepiej jest wiedzieć, w której fazie akurat tkwimy i jak przebiega konwersacja, aniżeli tego nie wiedzieć, prawda? Wyjaśnienia:
Wyobraź sobie, że znajdujesz się w miejscu, w którym zamierzasz poćwiczyć swe umiejętności uwodzenia i właśnie znalazłeś target.
- uśmiechnij się; - pomachaj; - puść oczko; - wskaż palcem; - przytrzymaj EC; - itp. Jeśli jej reakcja będzie pozytywna, np. odzwajemni reakcję i uśmiechnie się do Was, puści oczko, wskaże palcem, pomacha, itp., to ŚMIAŁO możecie podejść i działać bez strachu, gdyż wiecie już, że jej reakcja będzie pozytywna. Jeśli pomyśli sobie coś w stylu "What the fuck?" wtedy macie wybór, albo odpuszczacie i idziecie dalej, przecież w morzu jest wiele ryb, a to tylko trening, albo jeśli wam bardzo zależy, gracie. Tak czy siak polecam! Również świetna metoda na rozgrzewkę.
Bądźcie spójni - nie używajcie otwieraczy i materiałów, które dopiero co wyczytaliście i średnio się wam podoba; Body language - twoja mowa ciała. Zwracaj na nią szczególną uwagę, gdyż jest o wiele ważniejsza od twojego otwieracza. Fakt, że umieściłem ją w tym miejscu nie oznacza, że dopiero od momentu rozpoczęcia rozmowy musicie zwracać na nią uwagę. Wierzcie mi na słowo, 'kobiety patrzą i widzą wszystko.' O Body Language dbacie od samego początku procesu uwodzenia, a jeszcze lepiej, nawet teraz kiedy siedzicie przed komputerem i czytacie ten długi, ale przyjemny dla oka pościor. Na temat mowy ciała możecie sobie poczytać w odpowiednich działach; Intonacja - również bardzo ważna sprawa i również ważniejsza od 'zawartości.' Czy chcielibyście się dowiedzieć co znajduje się w środku zwykłego, szarego pudełka, które widujecie na codzień w swoich piwnicach, czy wolelibyście sprawdzić zawartość pięknie opakowanego pudełka, niczym śliczny prezent pod choinką? Co tymi słowami chcę przekazać to fakt, że intonacja jest również ważniejsza od słów. Nie liczy się sama rutyna, ale sposób w jaki ją komunikujecie. Stosujcie. Wiele. Pauz; Mówcie powoli, głośno i wyraźnie; Praca domowa - poćwiczcie przed lustrem. Reakcje:
|
|
|
|
Gościu, nie ogarniam Cię - naprawdę tak niedawno zacząłeś? Nie wygląda na to w ogóle.
![]() Już nie piszę, że fajnie, bo to oklepane. |
|
|
|
Dzięki Nev, zawsze miło czyta się takie słowa. O istnieniu społeczności wiem od drugiej połowy 2008, czyli mniej więcej dwa lata. Przez większość tego czasu duuużo czytałem, oglądałem filmy ze szkoleń, szperałem po sieci w poszukiwaniu materiałów PUA. Okrutna prawda jest taka, że wychodzić z domu w wiadomo jakich celach zacząłem dopiero od niedawna. Stąd spora wiedza :-) Chcę jednak zaznaczyć, że wszystko co możecie przeczytać 'ode mnie' jest sprawdzone w polu, nie raz, nie dwa razy... |
|
|
|
"Jak na nowicjusza"
bardzo fajny tekst. Motyw z badaniem reakcji przed podejściem to trick stosowany przez wielu naturali. Pytanie jaki mi się nasuwa to czy potrafisz tak bez pudła odczytać reakcję kobiety ? Np. machasz do niej a ona pokazuje Ci fucka - co robisz ? Co myślisz ? "Ale sucz" , "pojebana jakaś" , "pewnie się jej nie podobam", "pewnie ma faceta" itpp (mój skrót: i tym podobne pierdoły ). Dopóki nie podejdziesz to niestety nadal NIC NIE WIESZ bo równie dobrze może to być ST albo podjęcie przez nią gry i element flirtu.Następna rzecz jaka mi się nie podoba i jest dla Ciebie niebezpieczna to "podejście treningowe". Co to znaczy treningowe ? Masz gdzieś ukryty pod fiutem przełącznik trybów pracy TRENING/UWODZENIE ? To często używany przez nowicjuszy mechanizm obronny przed odrzuceniem - CO MI TAM - TYLKO TRENUJĘ. Niebezpieczeństwa takiego myślenia: 1 - a co jeśli pójdzie bardzo dobrze i trzeba będzie "pociągnąć za spust" ? (wiesz co mam na myśli). Odpuścisz bo to tylko trening czy przelecisz i olejesz bo przecież to tylko trening ? Nie bawisz się zabawkami - to nie piaskownica. Obcujesz z drugim człowiekiem, który myśli i czuje 2 - a jeśli stwierdzisz "dzisiaj idę na prawdziwy podryw" ? O FUCK - to teraz będzie test jak dużo się nauczyłem. Olała mnie - O FUCK - przecież to nie trening więc jak mogła . Łapiesz ? coś co w trybie treningowym chroni Twoje ego przed odrzuceniem w trybie realnego podrywu nakłada na Ciebie presję i ... ? tak tak - excusy kolego bo nagle zaczynasz bronić czasu, który zainwestowałeś w trening (jak to - tyle ćwiczyłem i teraz zlewa ?). Niestety nie ma tak dobrze, żeby móc przełączać swój umysł między trybami pracy - w jednym zdobywam doświadczenia a w drugim je wykorzystuję. Chcesz trenować ? To trenuj konkretne elementy - NIGDY CAŁY PROCES. Wyszkoliłem w swoim życiu kilkunastu handlowców i u wszystkich całkowicie świeżych w temacie zauważyłem taki właśnie trend. Uwodzenie to nie handel ? Spróbuj a się przekonasz czy ma to ze sobą coś wspólnego i czy zasady są podobne .Pozdrawiam
...w Rzymie nie chcą wiedzieć który z nich się zbliża
ospałej myśli nic już nie porwie do buntu więc trawią dni i noce na biustach kurtyzan i piszą podręczniki miłosnego kunsztu... |
|
|
||
Witam PitBool. Bardzo podoba mi się twój post i krytyka. Masz całkowitą rację, aczkolwiek ja napisałem to samo tylko ubrałem to w inne słowa. Celem tej metody jest również eliminacja strachu przed podejściem - jeśli reakcja kobiety jest pozytywna to już wiesz, że nie zareaguje negatywnie na twoje podeście i nikt nie wmówi mi, że może być negatywna :-) Jeśli pokaże mi środkowy palec to co można zrobić? Kalibrować! Pokazała fuck'a? w jaki sposób? uśmiechnęła się przy tym, trzymała EC z fuck'iem przed dłuższy czas, itp. ...dlatego, tak jak wspominałem, wybór pozostawiam wam.
Tak, wiem co miałeś na myśli i doceniam twój feedback. Dziękuję :-) Ja nie myślę w kategoriach:
Tak czy kwak, uważam, że z każdym podejściem rozwijasz swoje umiejętności komunikacji, prowadzenia, relacji damsko-męskich i odnalezienia się w każdej sytuacji. Robię to bo sprawia mi to wielką przyjemność i chcę stać się w tym dobry. Podobnie jak trójboiści, którzy walczą o każdy kilogram żelaza, czy kulturyści, którzy walczą o każdy milimetr, każde włókno mięśni, tak samo my wychodzimy bo sprawia nam to wielką przyjemność i jednocześnie chcemy być w tym jeszcze lepsi. Moim nadrzędnym celem jest rozwój swojej osoby, dbając przy tym o ekologię (nie lubię grać na uczuciach.) Stawiam na szczerość. Oczywiste jest to, że jeśli spotkam kobietę, która wyjątkowo mi się spodoba to będę dąrzył do jej uwiedzenia. Jeśli kobieta przyciągnęła mnie swoją urodą, ale odepchnęła wnętrzem to dlaczego miałbym opuścić set? To może okazać się moja przyszła najlepsza przyjaciółka, jednak ZAWSZE OD RAZU daję takiej osobie do zrozumienia, że jestem zainteresowany, ale nie w sposób, który później mógłby doprowadzić do wielu wylanych łez. To miałem na myśli :-) Właśnie dlatego, tak jak napisał PitBool, drodzy początkujący, nie myślcie w wyżej wymienionych kategoriach. Pozdrawiam cieplutko! God. |
|
|
|
ogólnie artykuł fajny ale z tego co odbieram Twój schemat myślenia trochę się różni od mojego...bo dziwi mnie to hmm "znajdź" "znajdź" "znajdź" jak bym był wściekłym psem puszczonym na polowanie...ja do tego podchodzę inaczej...cóż i to "przed otwarciem" ja preferuje 3s widzę podchodzę nie myślę jakoś aktywniej bo to nie zaliczanie fizyki , przygotowywałem się wcześniej jestem, jak aktor znam swoją rolę podczas przedstawienia nie mogę się "przygotowywać" bo na to miałem czas w domu, teraz jak czytam to forum i takie tam ale ile jest ludzi tyle jest sposobów
I wanna do Bad thig with you...
|
|
|
|
Tylko Ci się wydaje, że inaczej podchodzisz. Nie powiesz mi, że otwierasz pierwszą lepsza laskę na ulicy. Idziesz do tej, która Ci się podoba. A zanim do niej pójdziesz - musisz ją znaleźć.
|
|
|
|
Wyobraź sobie świerzaka który czyta ten artykuł...jak myślisz co mu się zainstaluje ? Jak będzie wyglądało jego zachowanie ? On zamiast iść się bawić będzie szedł z zamiarem "podrywu" a to chyba nie o to do końca chodzi prawda ? Po to się tego uczysz , po to tyle czytasz ,żeby mieć lepszą frajdę co nie ? Bycie PUA to jest dodatek a nie sens...Wyobraź sobie faceta który z miną marsiańską poszukuje celu jak Arni z Terminatora, to nie wygląda za ciekawie co nie ? ...Nie wiem jak Ty ale ja wychodzę do klubu żeby się dobrze bawić i wbijam do większości setów mimo ,że nie ma tam targetu który mnie całkiem pociąga bo ja uwodzę całą salę a nie pojedyńczą osobę , i jak w secie będzie jakiś obiekt godny uwagi to dopiero przechodzę do kolejnej fazy...nie mam talentu pisarza ale chyba jest zrozumiały sens mojego przekazu
I wanna do Bad thig with you...
|
|
|
|
Odwracasz kota ogonem. Mój przekaz był taki, że nie podchodzisz do brzydkich dziewczyn tylko do ładnych, a ładne dziewczyny trzeba sobie znaleźć. Bo gdyby wszystkie były ładne, to żadna by nie była.
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|